80-годишен модел е „най-свежият дядо в Китай“

0

Той е висок, мускулест и, въпреки че е на 80 години, е изключително търсен фотомодел. Уан Дъшун се изстрелва към славата 30 секунди, след като дефилира гол до кръста на подиума по време на Седмицата на модата в Китай през 2015 година. Това е първият път, когато Уан се появява на модния подиум. Дългата му бяла брада със сигурност привлича вниманието.

Уанг Дъшун - най-якия дядо в Китай е на 80 и е модел

За една нощ той се превръща в интернет сензация в Китай. Започват да го наричат „най-чаровния дядо в Китай“ и „стар свежар“.  „Старо свежо месо“ е игра на думи от популярната китайска фраза „младо свежо месо“, която се използва за описание на атрактивни, млади телевизионни звезди.

Късметът на рамото

Един от китайските топ дизайнери – Ху Шъгуан никога не си е и помислял да наеме дядо за манекен или модел, когато планира шоуто си за Седмицата на модата в Китай през 2015 година. Но всичко това се променя, когато вижда снимка на Уан в мобилния телефон на музикант, който композира музиката за модния спектакъл.

 „Кой е този старец, изглежда толкова енергичен?!“ – пита Ху.

 „Това е баща ми!“ – казва композиторът.

Уан Дъшун бързо се запознава с дизайнера и с радост приема поканата за модния подиум. Останалото е история…

Уанг Дъшун - най-якия дядо в Китай е на 80 и е модел

Уан Дъшун е актьор, роден в североизточния китайски град Шенян през 1936 г. Кариерата му започва в пантомимата. След това се снима във филми за бойни изкуства и се появява в редица холивудски ленти, включително „Забраненото кралство“.

Уанг Дъшун - най-якия дядо в Китай е на 80 и е модел

Посещава фитнес за първи път, когато е на 50 години. Целта му е да поддържа тялото си във форма за актьорската си кариера. Седем години по-късно с изваяно, жилаво тяло Уан създава представление, наречено „жива скулптура“. Свикнал да бъде център на вниманието, той все пак е малко учуден от споходилата го на стари години слава.

Уанг Дъшун - най-якия дядо в Китай е на 80 и е модел„Хората са изненадани, че един възрастен човек като мен може да има такива мускули“ –

разказва Уан.

И не очаквайте от него да се откаже в скоро време.

„Всеки ден, от 30 години насам, аз никога не съм спирал да тренирам“ –

казва той, отбелязвайки, че почти никога не пропуска и всекидневното си плуване.

Следваща цел – Седмица на модата в Милано

За Уан възрастта не е никаква пречка да продължава да осъществява мечтите си. Когато е на 65 години, той се научава да язди кон само за един месец, защото ролята му го изисква. На 78 години започва да кара мотор. На 80 години възрастта за него е само цифра.

Уанг Дъшун - най-якия дядо в Китай е на 80 и е модел„Докато се опитваш да правиш неща, които никога не си правил преди, сърцето ти е все още младо“ –

казва той, добавяйки, че хората трябва да се замислят по-сериозно, когато си кажат, че е твърде късно да направят нещо.

„Това може би е просто Вашето извинение да се откажете!“

В едно общество, където повечето хора се пенсионират между 50 и 60-годишна възраст, Уан Дъшун е небичайно явление, и планира да работи докато е жив. Следващата година той ще се появи на подиума на Седмица на модата в Милано. „Най-свежият дядо“ в Китай е категоричен:

„Аз нямам план! Винаги съм правил каквото ми дойде наум и просто ще продължавам напред!“

източник: CNN

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg