Услуги, свързани с ремонти. Полезни съвети

0

Има два типа хора: едните живеят в собствено жилище, а другите наемат такова. Без значение от кой тип хора сте, рано или късно, ще настъпи моментът, в който домът Ви ще поиска своята „поправка” и ще прибегнете към ремонти. Освежаване на апартамента, проблеми с електричеството или водопровода? За да поправите тези проблеми, Вие се нуждаете от специалисти, които предлагат определена услуга. Точно така – те не са продукт, а услуга и това прави намирането им по-трудно.

Повечето компании не възстановяват на клиентите си заплатената сума, при недоволство от тяхна страна, освен, ако услугата видимо не е изпълнена както трябва. Това е абсолютно разбираемо, предвид това, че клиентите с лекота биха могли да се оплачат от извършената работа, най-вече, за да си получат парите обратно. Това е основният проблем при предлагането на услуги – субективният поглед на фирмата или на човека, който я извършва. Голяма част от компаниите имат точно изградени стандарти при предлагането на дадена услуга и когато служителят точно се придържа към тях, не би трябвало да съществува проблем от страна на клиента, който е наясно с тях.

Препоръки към клиентите

  1. Когато сте установили от каква точно услуга за дома си се нуждаете, е добре да направите проучване на лицензираните компании, а след това и да се поинтересувате дали служителите в тях имат необходимата застраховка. Съществува закон, според който лицата, които са бояджии, електротехници и водопроводчици, трябва да притежават съответния лиценз, за да извършват тази работа. Такова е изискването и при личните треньори, фризьорите и масажистите. Към хората, които поправят ел. уреди, законът не е стриктен до такава степен.
  2. Поискайте препоръки от приятели или познати, които са ползвали подобна или същата услуга, от която се нуждаете. Все пак става въпрос за финансовата и личната Ви сигурност. Използвайки утвърдени фирми ще си спестите редица главоболия и стрес. Преди извършване на съответната услуга проведете разговор с фирмата или служителите, уточнявайки  това, че при допускане на грешка от тяхна страна, тя ще бъде заплатена от компанията.
  3. Онова, което най-много Ви вълнува при ремонтна дейност, вероятно, е цената на услугата. Добре е предварително да проучите около каква сума варира по принцип и да поискате от компанията, която ще използватеу, предварително да уточни цената. Съвет към вас е – помолете на лист хартия да бъдат описани стъпките, които ще бъдат предприети и всяка и колко би струвала всяка една от тях.

 

Източник: armormat.bg

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg