Изисквания за работното облекло в администрацията

0

Въпреки, че в повечето администрации не са наложени униформи или особени критерии, винаги стои въпросът как е уместно да се обличат служителите.  Независимо дали в офиса има или няма задължителни изисквания за дрескод, ако вашето работно облекло не отговаря на професионалните стандарти, е възможно да изпаднете в неприятни ситуации. Няма нещо по неудобно от това шефът да ви извика на личен разговор, за да ви разясни какво може и какво не е препоръчително да обличате докато сте на работа. В тази статия ще направим бърз преглед как да изберете работно облекло като избегнете всякакви неразумни модерни идеи.

Ако дрескодът ви е „бизнес формален“, облечете костюм. Тази категория е най-строга измежду всички модни изисквания. В нея се включват висшите ръководни кадри, счетоводителите, адвокатите и служителите, които директно общуват с ключови клиенти. Мъжете трябва да носят костюм, вратовръзка и официални обувки с чорапи (забравете за маратонките и сандалите). За жените – костюм с панталон или пола със средна дължина, черен или неутрален цвят официални обувки със затворени пръсти и средна височина на тока. Да не забравяме и затворената блуза. Разполагате с малко повече свобода в дължините, стилът и цветовете. Независимо от пола, трябва да сведете цветовете до минимум. Цветна вратовръзка, модерна огърлица, спретната коса и ненатрапчив грим е максимумът разнообразие, което можете да си позволите. Освен ако не сте убедени, че в офиса е допустимо да сте с голи крака, носете чорапогащник, когато сте с пола.

Професионално облекло – то е точно такова, каквото звучи. Професионалният дрескод ви дава малко по-голямо поле за изява, но все пак си остава доста сдържан.  За жените е препоръчително да носят рокли и ризи с панталони или пък поли. Естествено блузите или спортните сака също са допустими. За мъжете вратовръзките не са задължителни. Освен това можете да си позволите по-голямо разнообразие в избора на цвят, разбира се без да прекалявате . Жените могат да проявят и малко свобода при грима и накитите, но нищо, което да се набива на очи.

Източник: rabotnioblekla.bg

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg