Три познати диети, които ни вредят

0

Твърде често си избираме хранителни режими за отслабване, които вместо да ни доведат до желан резултат, вредят на организма ни. Ето кои са тези диети и защо специалистите ги определят като опасни за здравето.

Безглутенова диета

Този вид хранителен режим стана хит от знаменитости като Виктория Бекъм, Гуинет Полтроу и Джесика Алба, които категорично изключиха от менюто си зърнените култури. Доста експерти по хранене и диететика са категорични, че безглутеновата диета е нездравословна. Тя трябва да се спазва единствено от хора, които страдат от целиакия.

Здравословните храни, които трябва да избягваме

 

Вегетарианска диета

Хранителният режим, който включва единствено растителни продукти, не трябва да се превръща във всекидневие, въпреки че вегетарианството е личен избор на всеки един човек. Важно е да се знае, че животинските храни съдържат редица минерали и витамини, които ги няма в растителните. Специалистите са категорични, че вегетарианската диета не е подходяща за деца.

диетаДоказано: Вегетарианската диета е два пъти по-ефикасна от антидиабетната

 

Нисковъглехидратна диета

При този режим на хранене е редуциран до минимум въглехидратният прием. Сред най-популярните нисковъглехидратни хранителни режими е методът на „Аткинс”. Част от хората, които спазват диетата се отказват дори изцяло от въглехидратите, но това не е препоръчително, тъй като за организма ни са необходими храни, които са богати на въглехидрати. Диетата „Аткинс“ не е хубаво да се спазва за дълъг период от време. Не я започвайте, ако полагате тежък умствен труд или работата Ви е физическа.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg