3 поговорки, които описват най-точно всяка зодия

0

Всеки човек има максими, които го ръководят, но тези три са повече от важни за пълноценния живот на представителите на всяка зодия. Запознайте се с житейското верую на Вашия зодиакален знак. После прочетете и трите поговорки на асцендента си. Открихте ли себе си?

КОЗИРОГ

1. Водата камъка дълбае с постоянство, а не със сила
Представителите на тази кардинална зодия печелят с амбиция и търпение уважението на всички. Зодия, която е с подчертано непреклонна природа.

2. С търпение и труд всичко се постига
Козирозите довеждат до съвършенство всичко заради пословичния си инат и упоритост да свършат всичко на всяка цена. Тези хора винаги постигат целите си, към които се е насочили. Трудолюбиви, издръжливи и настойчиви – трите най-точни определения за тази зодия.

3. На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам
Родените под този зодиакален знак винаги постигат всичко сами, благодарение на усилията си. Козирозите ценят високо хората, които разчитат на способностите си.

ВОДОЛЕЙ

1. Рибата е в морето, а той вече е приготвил тигана
Идеалисти и непоправими мечтатели – това са Водолеите. Имат велики планове, но в никакъв случай не са се разбързали да ги осъществяват.

2. Щом живееш сред вълци, ще виеш с тях
С всеки намират обща приказка представителите на този въздушен знак. Техни приятели са хора от всякакви прослойки на социума. С всеки един от тях може да се чувстват комфортно и да да общуват леко.

3. У всеки може да откриеш талант, дори и да е глупав
Странни птици са Водолеите. Талантът им е прочут толкова, че на моменти стига до гениалност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

зодииПетте най-сложни за общуване зодии! Влезете ли в конфликт с тях, ще си навлечете гнева им

 

РИБИ

1. За да живееш весело, не ти трябва причина
Тази максима издава лекомислието и непрактичността на Рибите. Харесва им да живеят тук и сега и в никакъв случай не се кахърят за това, което ги очаква.

2. Смелите умират веднъж, а страхливците – много пъти
Смелите Риби „умират“ в повечето случаи по веднъж и то от една-единствена причина – любов!

3. Бог наказва любимците си
Представителите на тази зодия са жертвоготовни, особено в името на тяхното верую. Смирени са, многопластови и доста често религиозни.

ОВЕН

1. Безстрастният живот е като безплодното дърво
Една от водещите максими за тази огнена зодия. Специалитетът им са горещите емоции, крайните страсти и импулсивните действия. За Овните истината е като да гориш в огъня.

2. Нищо не е свършено за този, който е жив
Овенът винаги ще излезе и от най-заплетената ситуация, напук на обстоятелствата в живота му. Несломим е!

3. Иди там – не знам къде, донеси това – не знам какво
Никой друг, освен представителите на Овена могат за дешифрират тази максима, досущ като Касчей Безсмъртни от руската народна приказка. А има ли стимул, то със сигурност ще се справи с това енигматично послание. Внимавайте, ако индивид от тази зодия е бесен – ще прати на едно топло и тъмно място всеки, изпречил се на пътя му.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Трите зодии, които носят само късмет в любовта

 

ТЕЛЕЦ

1. И вълкът сит, и агнето цяло
Хитрите и земни Телци в никакъв случай не биха изпуснали изгодна възможност и ситуация, поднесена им на тепсия. А най-добре ще е, ако изгодата е двойна!

2. Много шум за нищо
Няма сила на света, която да разубеди Телците да си тръгнат от място или работа, на които им е удобно. Представителите на този знак от зодиака никога не си дават зор, а пък стане ли дума за дреболиите – по-скоро не ги занимавайте с „глупости“, особено ако трябва да идат против волята им на някъде.

3. Животът се измерва с работата, а не с годините
Тяхната стихия е да се трудят, ето защо Телците обичат да се възхищават на резултатите от своята добре свършена работа. Това им дава още по-голям хъс за печелене на пари.

БЛИЗНАЦИ

1. Хвърлете го във водата и ще се върне с риба в устата
Находчиви, бързи, ловки, но и свръх упорити. Като цяло това са най-големите късметлии в зодиака. На Близнаците изключително много им върви в изкуството, търговията и особено в преговорите.

2. За добро е всичко, което се случва
Този оптимизъм, който лъха от Близнаците, е пословичен и необясним. Те смятат, че всяка грешна стъпка или провал е добър урок и полезен стимул, за да продължат напред още по-уверени и с вдигната гордо глава.

3. Предпочитам да видя много, отколкото да живея дълго
Близнаците живеят така, че да натрупат спомени, които ще ги топлят в края на дните им. Те са любознателни, не ги интересува стабилността, а единствено впечатленията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

тип жена, зодии, месециЖените от тези зодии са най-добри за съвместен живот

 

РАК

1. Желязната пестница е облечена в кадифена ръкавица
На пръв поглед невинни, беззащитни, скромни и мили Раците са истинско буре барут. Винаги идва моментът, в който от тяхната крехка душевност се появява с гръм и трясък сила, която е меко казано опустошителна за околните.

2. Моят дом е моята крепост
Ако има нещо по-ценно от живота за един Рак, то това е уютният дом. Това е мястото, в което тези хора могат да бъдат себе си – да разкрият своята нежна същност, след като свалят бойните дрехи на всекидневието.

3. Нека не търчим по пътя, да поседнем на него
Изключително много размишляват Раците, затова са внимателни и предпазливи. Това, на което разчитат в живота е собствената им издръжливост и пословичното търпение.

ЛЪВ

1. Достойният автор на велико дело кучешки лай го не спира
Ето това е истинският мироглед на представителите на тази огнена зодия. Не могат да живеят, без да им се възхищават, без да имат обожанието, признанието и уважението на околните. Опитате ли се да изразите критика към тях, бъдете сигурни, че няма да я приемат.

2. Да живееш в блатото е лошо, защото там е тихо
Няма Лъв, около когото да е спокойно, семпло и монотонно. В невъзможност ще бъдете, ако искате да поставите под влиянието на разума живота на човек от тази зодия. Ще го познаете по помпозната външност, шумната компания и лъчезарните хора, с които общува.

3. Който го е страх от мечки, не ходи в гората
Никога не може да очаквате от един Лъв да помисли за последствията, когато рискува. Тези хора презират страхливците и са определяни като най-смелите в зодиака.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Павел ГлобаЕто ги! Най-важните години от живота на всяка зодия, според прочутия астролог Павел Глоба

 

ДЕВА

1. Говори си, не ми пречиш
Аналитичният им ум, наблюдателността и свръх паметта им ги изстрелват с поне няколко крачки пред останалите 11 от зодиака. Определят ги като Сивите кардинали на астрологичната карта. Съобразителни са и нищо не може да убегне от погледа им.

2. Три пъти мери, един път режи
Това е подходът на всяка една Дева към каквато и да е поставена задача. Те не обичат изненадите и преди да започнат даден проект, бъдете сигурни, че са премислили и невидимите вероятности за успех или провал.

3. Животът без цел е пътуване без посока
Безцелен е последното определение, което може да дадете на представител на зодия Дева. Тези хора са готови да преминат и през огън, за да постигнат поставените им цели.

ВЕЗНИ

1. Авантюрата отива само на изтънчените
Нека никой не се съмнява в изтънчеността на Везните. Те не се щадят да откриват и пътешестват, но това е винаги с мярка и на ниво.

2. Там, където ни няма е хубаво. Ето защо ще отидем
Изкушението от неизвестното е присъщо за Везните. Винаги им се струва, че е по-весело и по-интересно там, където кракът им не е стъпвал.

3. Да става каквото ще, а ако не се случи, значи така е било писано
Максимата подчертава пословично колебаещата се натура на представителите на този зодиакален знак. Те смятат, че ще е по-добре да се оттеглят от конфликтна точка, отколкото да поддържат искрата. Всякакви „бойни“ ситуации не са им по вкуса, тъй като изначално са миротворци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

древен хороскопСветът полудя по този древен и много точен хороскоп, открит от археолози

 

СКОРПИОН

1. Око за око, зъб за зъб
Няма спор – най-злопаметната зодия в астрологичната карта е Скорпион. И това не е всичко – винаги избират „най-удобния“ момент да си отмъстят, водени от друга поговорка: „По-добре късно, отколкото никога“. Не биха дошли на себе си, ако човекът, който ги е наранил, не изпита същото, което и те някога от него.

2. Животът и доверието се губят веднъж
Никога няма да спечелите втори път доверието на който и да е Скорпион. То е най-ценното за представителите на тази зодия и е безценно.

3. Прави това, на което си способен, а другото остави в ръцете на съдбата
Две души живеят в Скорпиона – фаталистът, който вярва във времето и съдбоносните неща и перфекционистът, който се стреми към идеалния край на всичко, с което се захване.

СТРЕЛЕЦ

1. Способният ще стигне до върха, некадърният ще остане долу
Неведома сила помага винаги на Стрелците да постигнат желаното, да успяват въпреки трудностите и да не спират по пътя си напред. Това са галениците на съдбата в зодиака и най-големите късметлии.

2. Животът е като Луната – или залязва, или е пълна
В крайностите се мята Стрелецът – ту е весел, ту обезсърчен, днес е беден, утре заможен. Правилото касае основно финансите на тази зодия.

3. Казвай истината винаги – само така няма да се наложи да помниш какво си казал
Думите на великия Марк Твен са писани все едно за представителите на Стрелец. Тези хора абсолютно винаги, без изключение, казват в очите истината, дори и да е най-болезнената и нараняваща отсрещния човек.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg