Това растение е навсякъде в България! Не знаете поверията за него и че лекува тези тежки болести

0

Днес в delo.bg Ви представяме лековито растение, което вирее почти навсякъде в България.

Родината на това растение е Китай,

но за първи път е представено в САЩ по време на опит за разработването на копринената индустрия. Питате се защо?

Всъщност Бялата черница (лат. morus alba) не е много известна със своите лечебни свойства, тъй като тя се използва главно за промишлени цели. Използва за добив на дървесина, а копринените буби се хранят с неговите листа.

това растение бяла черница лекува много болести

Самият плод на растението обаче е изключително полезен за лечение на редица сериозни заболявания като диабет, сърдечно-съдови заболявания и дори тумори. Сладките плодови зърна помагат при високо кръвно налягане, високи нива на холестерола, обикновени настинки, мускулни и ставни болки, артрит, запек, шум в ушите, световъртеж, косопад и преждевременно побеляване.

Бялата черница съдържа съединения, които имат сходни резултати с тези на лекарствата, използвани за лечение на диабет тип 2. Те помагат да бъде забавено разграждането на захари в червата и тяхната абсорбция в кръвта, което пък от своя страна помага за контрола на нивото на кръвната захар.

Освен това, бялата черница е богата на органични киселини, витамин С, пектин, фибри, каротин, инвертна захар и т.н. Тези вещества могат да помогнат при лечението на ангина, кашлица, температура, диария, главоболие и различни възпаления.

това растение бяла черница лекува много болести

В бялата черница има високо съдържание на антиоксиданти, които могат значително да намалят нивата на холестерола. При дългосрочна употреба тя може да предотврати и сърдечно-съдово заболяване.

Според проучване, проведено в Университета в Тексас, плодовете на бялата черница са богати на ресвератрол. Това е фенол, който може да лекува ефективно различни видове рак и сърдечно-съдови заболявания.

И нещо любопитно, бялата черница е растение, което можете да намерите почти навсякъде в България. Не си позволявайте да го засаждате в къщата си. Поверие гласи, че ако корените на това растение достигнат и минат под къщата, това ще донесе смърт и тя ще бъде опустошена. Огромни черници в близост до къща значат, че тя отдавна е опустяла.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

диабет, суровоядствоТой преодоля диабета без лекарства, само с тези храни

 

диабетТози странен плод убива ракови клетки и бори диабет

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg