Това лесно упражнение ще спре притискането на седалищния нерв и болките в гърба (видео)

0

Едни от най-неприятните болки по тялото са тези в гърба. Те може да са причинени от различни причини, но пък неприятното усещане винаги е еднакво. Доста често живеем в съсипващо очакване, че страданията ни може и да се влошат. Това е възможно, ако не предприемем навреме необходимите мерки.

Гръбначните болки често минават и сами – неусетно, както са и дошли. Понякога изчезват, благодарение на различни мехлеми, медикаменти и спрейове, но всичко това е временно. Единственият начин да бъдат напълно ликвидирани са упражненията. Да, лесни за изпълнение и простички упражнения, с които ще се почувствате като преродени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

И душата си има мускул! Ето каква е неговата функция

 

Ишиасът причинява непоносима болка в задната бедрена част и в гърба. Състоянието е доста често срещано и основно се проявява при мъже и жени между 35- и 50-годишна възраст.

Един от най-големите и важни нерви в организма ни е именно седалищният нерв. Той започва с малки окончания в лумбалната част на гръбнака – кръстната област, откъдето най-често се появява неприятната болка. Нервът продължава през хълбоците и достига до самия край на крака. Задачата на седалищния нерв е да приема и изпраща сигналите от мозъка към долните ни крайници.

Ишиас

Лумбосакралният радикулит, познат като ишиас, започва с лека болка и дискомфорт в областта на кръста и нагоре по гръбначния стълб. Следват болки в краката, чувство за умора и отпадналост. Болката постепенно се превръща в нетърпима, дори може да се усети по долната част на крака и по цялата задна част на бедрото. Не се ли лекува, ишиасът може да доведе до трайно увреждане.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

йодна решетка при бронхитЙодна решетка помага при бронхит и ишиас

 

Съвсем лесно може да се отървете от тази болка вкъщи. Трябва само да имате желание и свободно време.

В следващото видео Ви показваме 5 полезни съвета, с които може да овладеете болките в областта на гърба. Ще видите и едно лесно за изпълнение упражнение, което със сигурност ще сложи край на неудобствата и страданията, които Ви е причинявал коварният ишиас.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg