Проф. Чирков ни завеща своята лечебна отвара за здраво сърце

6

Кардиохирургът проф. Александър Чирков е специалистът, извършил първата трансплантация на сърце в България през 1986 г. След дългогодишна практика в Германия, проф. Чирков се върна да работи в родината си. В последните месеци преди да почине той живееше във Варна, където искаше да създаде своя клиника. Той беше и в основата на кардиологичната болница „Света Екатерина“ в София.

В едно от последните си интервюта за БНР проф. Александър Чирков заяви, че основната роля на държавата е да осигури здравеопазването на българите:

„Сигурно, ефективно здравеопазване, да знае българинът, че имаме страна, в която живее и тези, които ръководят, се грижат за него. Въпросът е, че в България много малко хора ми казват – добре, радваме се, живеем, а ми казват, че няма ли радост, няма ли здраве не може да се чувстваш щастлив на тази земя“.

Приживе прочутият кардиохирург показваше отношение и към алтернативната медицина. Той ни завеща микс от билки за здраво сърце.

Комбинацията от добре познати растения на проф. Александър Чирков помага за цялостната отлична кондиция на тялото и за здраво сърце.

Лесно е приготвянето на чай от тези три разпространени и у нас билки. Ако не сте привърженици на събирането им в природата, може да си ги купите от всяка билкова аптека под формата на пакетиран чай или плик със суха маса.

Чудотворната отвара подобрява кръвообращението, сваля завинаги лошия холестерол, а високото кръвно остава в историята. Нужни са Ви единствено по 50 грама бял равнец, листа от глог, маточина или мента. Смесете ги, след което с 300 мл попарете една супена лъжица от лечебния микс. Оставете чая да се запари, прецедете го и пийте от отварата три пъти дневно по 100 мл.

Правете си от този чай всеки ден прясна доза в продължение поне на 30 дни, за да има пълен ефект. Почивайте един месец и така повтаряйте профилактиката в продължение на поне половин година. След 6 месеца отидете на лекар, за да бъде регистрирано подобрението от медицинската апаратура, съветваше проф. Чирков.

И още от съветите му. Прочутият кардиохирург твърдеше, че няма нищо, което да уврежда сърдечния мускул така, както цигарите. Ето защо, лекарят отправяше през целия си живот апел към пушачите час по-скоро да спрат с вредния навик. Самият тютюнев дим може така да втвърди кръвоносните съдове, че да ги направи напълно нефункционални.

Когато беше мой гост в предаването „Дневен ред“ през пролетта на 2014 г., проф. Чирков сподели, че е наследил от своята прабаба влечението към лекарската професия. Тя била лекуващ лекар на цялата фамилия на руския класик Лев Толстой, авторът на „Война и мир“. Като дете проф. Чирков се увличал по точни науки като физиката, но по-късно разбрал, че доста по-интересна му е биологията, тай като именно тя може да помогне за по-добрия живот на хората. Александър Чирков е завършил в България, а специализацията си е получил в Германия, където приел за свое верую немската философия. Няколко години преди да се установи във Варна професорът работи и живя в южния германски град Фрайбург със съпругата си.

Поклон пред паметта на проф. Чирков!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!6 коментара

 1. Катерина на

  ТИНКТУРА ОТ ГЛОГ, МЕНТА, ВАЛЕРИАН ПРИЕМАМ ЕЖЕДНЕВНО ПО 10 КАПКИ ПО 3 ПЪТИ ОТ ГОДИНИ. ТРЯБВА ЛИ ДА ЗАМЕНЯ ВАЛЕРИАНА С ТИНКТУРА ОТ БЯЛ РАВНЕЦ И ИМА ЛИ ТАКАВА ТИНКТУРА?? ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРНА, АКО МЕ ПОСЪВЕТВАТЕ КАК ДА ПОСТЪПЯ В СЛУЧАЯ, ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

  • Бих предпочела точната рецепта на проф. Чирков – 1 супена лъжица по равно от сместа бял равнец, листа от глог, маточина или мента, запарени 1 час и 3 пъти на ден по 100 грама от запарката. Един месец се прави, после 1 м. почивка и така поне половин година, за траен резултат.

 2. Мими на

  Всичко е до организъм, навремето хората не са се хранели пълноценно, но е била истинска имах познати стари хора и пушеха до смъртта си и починаха от старост. Сега всичко е химия и ни тровят умишлено и средата е най-големият фактор.

  • Радка Петрова на

   Затова е нужно да си помагаме с билки и подобни природосъобразни продукти. С такива си излекувах рак на гърдата 2 фаза. Ако бях се хванакла с химио и лъче, досега да съм на оня свят.

 3. Отровителят на

  Никой не ви трови. Не ви сипват в гърлото насила. Що не си отглеждате сами храната си, като сте толкова гневни. Ми щом като сте улави, значи си заслужавате да ви тровят.

Коментирай в Delo.bg