Час сън повече увеличава с 14% желанието за секс при жените

0

Учените в последните години провеждат все повече и все по-сложни изследвания във всички възможни области, колкото никога досега. Можем дори да говорим за бум на изследвания и екперименти. Въпреки това, лъвският дял от всички проекти, като че е центриран около секса и секс-тематика. Този път изследователите са решили да проверят какво е общото между съня и желанието за секс. Разбира се, фокусът пада само върху жените, защото мъжете имат желание за секс почти винаги (дори и когато са уморени).

women and dreams2В предишни изследвания са били разглеждани факторите, които влияят на женското сексуално желание, като медицински заболявания, психически разстройства или проблеми във връзката. Но никой до сега не е обърнал внимание на един важен фактор, а именно – проблемът със съня. Екип от учени, под ръководството на Дейвид Калмбах, анкетирал 117 здрави жени за тяхната сексуална активност. Анкетата била попълвана от жените в продължение на две седмици.

Въпросите, на които трябвало да отговарят жените, били от сорта „Правили ли сте секс през последните 24 часа?“ или „Задоволявали ли сте се през последните дни?“. Въпросите били свързани и с въпроси относно съня : „Колко часа сън спахте тази нощ?“ или „Колко време Ви е необходимо, за да заспите?“. Жените също така трябвало да дадат оценка на качеството на своя сън.

women and dreamsОсновният извод, до който стигнали изследователите е, че всеки допълнителен час сън, повишава сексуалното желание при жените с цели  14%. Учените открили, че добрият нощен сън е един от най-добрите афродизиаци за жените. Затова ако през седмицата времето не Ви стига, за да се наспите хубаво, то поне през уикенда се възползвайте от възможността да се поизлежавате до късно, а най-добре го съчетайте и с гушкане в леглото.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg