Тази билка прочиства организма, поема вредните лъчения и увеличава паметта със 75%

0

Има билки, които всички харесват, но има и такива, които не се нравят на доста хора. Една от тях се нарича розмарин. Доста мъже и жени нямат и представа колко мощна билка е розмаринът. Тя е широко използвана в традиционната и алтернативната медицина от векове.

Стрък розмарин има редица лечебни свойства, които укрепват цялостното здраве, включително подобряване на паметта и справяне с когнитивни проблеми.

Студентите в Гърция са добре запознати с тези ползи на билката розмарин за повишаване на паметта. Ето защо те винаги носят клонче от нея в себе си, когато имат важен изпит.

миришете розмарин всеки ден, за да подсилите паметта сиСпоред много изследвания уханният розмарин съдържа карнозна киселина. Това е съединение, което има способността да бори токсичните компоненти, които влияят на човешкия мозък.

Освен че подобрява паметта, билката розмарин е потвърдено научно, че намалява риска от Алцхаймер и подобрява значително мозъчната дейност мозъка. Независимо дали е пресен или сух, розмаринът е богат на калий, калций, желязо, манган, мед и магнезий.

Розмаринът дори се споменава в „Хамлет“ на Шекспир, именно благодарение на своите невероятни ползи.

„Има розмарин, който е за спомен, молитва и любов“ –

казва Офелия в трагедията, подчертавайки невероятните способности на билката.

Освен че розмаринът е познат от столетия като алтернативен лек, съвременната медицина го използва успешно като аналгетик за мигрена и при храносмилателни проблеми. Имате ли тази билка в дома си, то със сигурност ще сте предпазени от вредните лъчения от мобилни телефони, WiFi и др., защото розмаринът буквално поглъща опасните невидими вълни.

миришете розмарин всеки ден, за да подсилите паметта си

Розмаринът се препоръчва при метеоризъм. Билката, наречена още „свещена“ от древните гърци оказва силно успокояващо действие върху кожата. Маслото от розмарин се използва за масажи и в рехабилитацията като разширява кръвоносните съдове и укрепва нервите.

подправка, природен лек, подправка, природен лек, тайнатаТайната на дълголетието разкриха над 300 столетници от едно и също село

Розмаринът, чието име идва от латинското rosmarinus (морска роса) оказва лечебно действие при нервно разстройство, ниско кръвно и чувство за напрегнатост. Препоръчва се при полова слабост и общо изтощение. Билката розмарин помага за отделянето на стомашен сок, оказва и отлично действие върху цялата перисталтика.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg