Странностите на Род Стюарт

0

Род Стюарт, за когото стана ясно, че ще прави собствено риалити шоу, поръчвал допълнителни хотелски стаи, за да разположи детските си влакчета, когато е на турне, призна рок ветеранът пред Би Би Си. Музикантът бил толкова запален по железниците, че възнамерявал да си купи истински парен локомотив. Той никога не се разделял с колекцията си с умалени движещи се модели на влакови композиции. По време на турне той си играел с тях с часове в свободното време.

Когато се подслонява в хотел „Риц Карлтън“ в Ню Йорк, специално за Род Стюарт опразвали и стая за влакчетата. От управата му предоставяли специални маси, по които да преминават умалените железопътни трасета. Моделите се натоварват в специални кашони и неотменно придружават в багажното на самолета 70-годишния Стюарт по време на пътуванията му.

Род Стюарт, далтонист, влакове

Когато е на турне, той взима само по-малките си колекции. Иначе основната му инсталация в къщата в Бевърли Хилс е с размери 10 на 30 метра и в нея се движат едновременно 13 влакови композиции. Тя не може да бъде разглобена, затова музикантът пътува с по-малки версии.

Не си мислете, че това е единствената странност на една от музикалните емблеми на Великобритания! Само преди няколко месеца Кимбърли, дъщерята на Род Стюарт оповести на всеослушание каква е причината баща й да се облича в костюми с цветове като палячо! Истината за легендарния й татко е, че той е… далтонист! Именно това е причината да не осъзнава какъв кич е сложил на себе си!

Род Стюарт, далтонист, влакове

Рок исполинът от Острова фаресва да облича ярки ризи и шалове на точки. Оказало се, че зрението му различава трудно червеното, жълтото, зеленото и синьото. Кимбърли разкрива още от „цветните“ залитания на знаменития си баща:

„Къщата му в момента е в синьо и оранжево! Като дете израснах в стая, боядисана в ярко розово. Тези абсурди на цветовите комбинации се превърнаха в негова запазена марка през годините.“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg