Ето какви жени ще еволюират

0

Представяме Ви едно любопитнио заключение, до което стигнали изследователите. Цел на тяхното изследване били жените и техният външен вид в настоящето и промените, които външният им вид  ще претърпи след време.

Помните ли филма „Идиокрация“ от 2006 година? Той разказва историята на човек, който поради случайно стечение на обстоятелствата се телепортира в бъдещето. Там открива, че нашата планета всъщност е обитавана от … идиоти, а оттам и името на филма. Според режисьора, това е следствие от западния начин на живот. Много интелигентни хора се отказват да бъдат майки и бащи, заради това да правят кариера, за разлика от по-глупави хора, които раждат множество потомци. Това тук е само прост начин Земята бавно да започне да се превъръща в планета от идиоти. В тази тема не става дума точно за това, но искахме да стигнем до същността и да намекнем какво се има предвид, точно по този начин.

zhenite evoliuirat2Еволюцията е процес, който позволява да оцелеят само тези, които могат сами да се справят. В конкретния случай тук става дума за определен тип жени, които най-често се избират от мъжете за бъдещата им роля като съпруги и майки на децата им. Въпреки че съвременният канон за красотата, базиран на представите, които виждаме в цветните вестници и списания и по модните подиуми, доста се различава от заключенията на еволюционистите, истината не е на страната на съвременния наложен канон.

zhenite evoliuirat1За ролята на майки на децата им мъжете не избират високи и слаби жени, а ниски, леко закръглени и невротични. Чисто биологичният стимул, заложен генетично на мъжете, не може да бъде преборен от никакви външно наложени правила за това кои жени да изберат за свои спътници. Но защо точно предпочитат пухкавите жени? Закръглените форми са ключът към зачеване на здрави и силни деца. Но това не е всичко, защото закръглените жени също така раждат и по-интелигентни деца. За това са отговорни мазнините по заоблените бедра на пухкавите дами. Точно в бедрата се съхраняват омега-3 мастните киселини, които са отговорни за правилния растеж и развитието на  мозъка на плода.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg