Спрете поръчките на пица онлайн! Ето защо!

0

Обичате да поръчвате пица онлайн? Време е да спрете да го правите, особено след като ново проучване разкрива, че хората са склонни да поръчват по-мазни и калорични храни през интернет, отколкото ако се хранят навън, пише списание „Мениджмънт сайънс“.

Екип от учени от Канада, Съединените щати и Сингапур анализирали данни за 160 хиляди поръчки на пица, направени от 56 хиляди индивидуални домакинства. Каква е била изненадата, след като било установено, че поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат средно 3,5 на сто повече калории от тези, които се усвояват в ресторанти. Онлайн поръчките включват и доста повече инструкции от типа „Добавете повече сирене“ и „Запазете майонезата“, сравнено с направените лично и на място.

пица, интернет поръчкаКогато поръчват храни през сайтове за храна, потребителите не само харчат повече, но и „налитат“ на по-мазни и висококалорични продукти, особено на пица. Обяснението – поръчвайки през интернет, хората не са толкова склонни да спазват здравните препоръки, колкото ако правят поръчките си от меню на сервитьор.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg