Смесете този прах с портокалов сок, за да изчистите никотина и други токсини от тялото си

0

Човешкото тяло се нуждае от два-три дни, за да изхвърли никотина, което е лоша новина за тези, които се опитват да редуцират апетита си. Има един начин това да се случи бързо. Чудната съставка се нарича винен камък. Позната е още като кисел калиев тартарат, тригия, тартар. Едноседмично лечение с този остатъчен продукт от процеса на производство на вино, всъщност струва по-малко от четвърт опаковка хапчета за отказване от тютюнопушенето, може ли да повярвате?

Дори и да не пушите, виненият камък има множество ползи за здравето, което означава, че е отлично допълнение към всеки план за здравословно хранене.

винен камък чисти токсини

Какво представлява съставката винен камък?

Виненият камък е прахообразен продукт, известен също и като калиев хидроген тартарат. Това е утайката, която идва от дъното на винените бъчви. Виненият камък не съдържа алкохол.

Ето част от предимствата за здравето от винения камък:

Отказ от тютюнопушене

Виненият камък не само ще Ви помогне да премахнете никотина от тялото си. Тази съставка може да Ви доведе до непоносимост към вкуса на цигарите.

винен камък чисти токсиниАко се опитвате да се откажете от пушенето, си пригответе напитка от винен камък с портокалов сок. По този начин ефектът е най-добър.

Портокаловият сок възстановява нивата на витамин С в организма, които се изчерпват от химикалите в цигарите. Високите нива на витамин С допълнително спомагат на тялото ви да се изчисти от никотина.

Съотношението за здравословната смес е 250 мл портокалов сок и половин чаена лъжичка винен камък. Тази доза я приемате всяка вечер в продължение на един месец.

Намаляване на артритната болка

В 100 грама винен камък се съдържат 2 милиграма магнезий. Магнезият е в състояние да модулира клетъчни действия, водещи до възпаление. Според лекари, имате ли артрит, то виненият камък ще бъде Вашият нов най-добър приятел.

яжте риба срещу артрит

Как да си приготвите сместа? Смесвате 2 супени лъжици винен камък с 3 супени лъжици английска сол в пълна вана. Останете във ваната поне половин час веднъж дневно. Ако артритната Ви болка е локализирана, може в съд с вода и половината от горното количество английска сол и винен камък да потопите ръката или крака си.

Облекчава уринарни инфекции

Виненият камък може да облекчи инфекции на пикочните пътища, чрез промяна на нивото на рН на урината и създаване на неблагоприятна среда за бактериите. Разбъркайте 1½ чаена лъжичка винен камък в чаша топла вода. Добавете няколко капки лимонов сок и пийте сместа веднъж или два пъти на ден.

Изчиства акне

акне

Виненият камък превръща в победа борбата с акнето и то без да го прилагате директно върху кожата. Просто си направете напитка с 250 мл портокалов сок и 1 чаена лъжичка винен камък.

Пийте тази смес всекидневно и постепенно ще изчистите всички токсини и бактерии, които причиняват кожен проблем като неприятното акне.

Сваля кръвното налягане

Ако имате недостиг на калий, като по-голямата част от хората в света, Вие сте изложени на риск от развитие на хипертония. Виненият камък може да помогне и в тази насока.

16,500 милиграма калий се съдържат само в 100 грама винен камък. Ако имате високо кръвно, първо се консултирайте с Вашия лекар, дали този проблем е следствие на калиев дефицит в тялото Ви. Ако това е така, добавите 1 чаена лъжичка винен камък в чаша вода и я изпийте преди сън.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg