Баба на 107 г. разкри тайната на своето дълголетие

0

Кей Травис е една от най-възрастните дами не само във Великобритания, но и в Европа. Бившата преподавателка по танци отпразнува своя рожден ден в компанията на единствения си наследник – 77-годишният Джонатън и негови приятели. Кей е категорична, че

тайната на дълголетието е в чаша уиски всеки ден.

дълголетие

Старицата на преклонна възраст е започнала да „обръща по едно“ преди 15 години. Откакто е била на 92-годишна възраст, та до днес, тя е гаврътнала около 5500 питиета. Чашките скоч бодрата баба твърди, че са „отлично лекарство“.

дълголетие

107-годишната Кей (Кейтлин) Травис и до днес живее в къща в родния си град Шефилд, където се е нанесла преди 8 десетилетия. Предвид напредналата възраст на сина ѝ, социални служители помагат на Кей във всекидневието.

Вдовицата страда от артрит. Заболяването пречи сама да си приготвя храна. Кей Травис контролира напълно процеса и дава стриктни указания на своите помощници как да сготвят конкретната гозба. Когато пожелае, дълголетната старица поръчва пица или риба и чипс за вкъщи.

дълголетиеКей е родена в Южен Йоркшир, на 14 август 1910 г. Детството ѝ е преминало във времето на Първата световна война.

Баща й загива на фронта, когато Кей е едва 7-годишна. Майка и се жени по-късно повторно и има син от втория си брак. Двете дъщери на полубрата на Кей са в добри отношения с единствения ѝ син.

Преди да реши да се обвърже със съпруга си Реджиналд, Кей преподава танци.

Когато се женят, Реджиналд управлява една от най-прочутите компании за времето си – Travis, Wilson & Co, която е била продадена през 1976 г. и е станала част от Pinder Bros.

Освен че е била танцов учител, като по-млада Кей Травис се е занимавала активно с градинарство. Мозъка си във форма е поддържала с бридж.

107-годишната лъвица от Шефилд е отпразнува началото на новата си житейска година с обяд за най-близките в квартална кръчма, продължено с домашно чаено парти.

По повод тазгодишното си празненство по повод рождения ѝ ден, Кей споделя:

„Бях много, много радостна – партито беше прекрасно! Да бъдеш със семейството си е много специално за мен и се радвам, че видях отново всички!“

Колкото и Кей Травис да приписва скоча като дълголетен еликсир, нейният единствен син напомня, че в нейната рода по женска линия има още няколко дами, които са доживели до преклонна възраст – двете ѝ лели и майка, починали съответно на 102, 87 и 92 години.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg