Смартфон приложение „превежда“ бебешки плач

0

За никого не е тайна, че едно от най-отчайващите неща е да слушаш как бебе плаче, без каквато и да е видима причина. Болка, глад, неразположение или нещо друго? Част от тревогите на младите семейства са свързани именно с незнанието как да помогнат на пеленачето си и да го успокоят.

Ето защо предприемчиви татковци и майки откриха начин да се справят с проблема си, а и този на всички родители по света, които имат поне един смартфон в семейството. Групата от добросъвестни родители разработи невиждано досега приложение за т.нар. „умни телефони“, което ще може буквално да превежда бебешкия рев.

Програмата, определяна от хиляди млади майки и бащи като чудо, е кръстена от разработчиците Lullabond. Съществува и едноименен интернет сайт Lullabond, в който всяко семейство, което има желание, може да подпомогне начинанието.

Базата, върху която е разработено приложението, са детайлно усъвършенствани прийоми за звуков анализ. Всички бъдещи и настоящи родители могат да се включат в подкрепа на това начинание като дарят безвъзмездно записи на своите деца от бебешката им възраст и да опишат причината за конкретния плач. Стартово нестандартният „преводач“ Lullabond ще включва 10 хиляди „мостри“ от бебешки ревове, а очакванията са, че с времето каталогът ще бъде допълнен.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg