Севда Стоянова, която стопи 27 кг: „Борете се с наднорменото тегло с воля, инат и желание“

0

За да се чувстваш добре и във форма, понякога е нужно не само желание, но и дози инат и воля. Точно по този начин 52-годишната Севда Стоянова от Севлиево е регулирала телесното си тегло и сега не само, че изглежда чудесно, но и е спряла някои от лекарствата за високо кръвно. Каква е тайната да стопиш трайно 27 килограма и да се подготвиш за следващ етап от живота си, разказва самата победителка в неравната борбата с теглото.

Здравейте, приятели! Аз съм Севда Стоянова и искам да ви разкажа как през годините се боря с наднорменото тегло. Винаги съм била едра, но след раждането на двете ми деца станах много дебела. Дори не знаех колко килограма бях, защото нямах смелост да се кача на кантара. Започнаха болежките – високо кръвно, висока захар, високи нива на холестерола. И така реших да предприема нещо.

диета, с която Лилия Георгиева свали 21 кгЛилия Георгиева от Плевен: Стопих 21 кг, целта ми е да смъкна още 8

 

На 37-годишна възраст тежах 130 кг. Уплаших се и

с хранителен режим от диетолог свалих 40 килограма за 8 месеца, но храненето беше еднообразно и ми омръзна.

Казах си, че цял живот няма да съм на диета и се върнах пак към стария ми начин на хранене. Така лека-полека върнах част от трудно свалените килограми.

здравословна диета сваля 20 кг за 3 месецаКристина от Девин свали 20 кг за 3 месеца и разкри тайната на успеха си

 

Да, но започнаха проблемите с кръста и коленете. Трябваше нещо да направя, а всички лекари казваха, че ще си реша болежките, ако сваля килограми. Така на 11 април 2018 г. започнах 90-дневната диета, защото бях станала 117 килограма. Спазвах стриктно поредността на дните, а именно протеини, скорбяла, въглехидрати, плодове. Не съм си позволявала нито веднъж да ги разменя, нито да ги прескоча.

Впечатли ме това, че нямаше да гладувам. В протеиновия ден например, за закуска пиех кафе и изяждах плод по избор. На обяд 150 гр пържола, салата и 72 гр пълнозърнест хляб. Вечерята е като обяда, но половината количество и без хляб. С този режим – първа врътка и 90 дни почивка, т.е.

за 180 дни стопих трайно 27 килограма – 23 по време на самата диета и 4 през почивката.

Сега съм в период на задържане и ще започна нова врътка. Знам, че ще е по-трудно, но колкото успея да махна все ще ми е от полза.

Промяната – моето ново Аз: Ето как Нина Георгиева свали близо 20 кг за 3 месеца

 

Сега, когато тече периодът с почивката до следващата врътка грамажите на храната ги спазвам, каквито са в активния режим, но може да се смесват храни на база дневно меню. Примерно, на обяда хапвам протеини, а вечер храни със скорбяла. Така целта е организмът „да забрави“ за 90-дневната диета и да се задържат свалените килограми.

Днес се чувствам страхотно в новото си тяло и се чувствам пълноценна в грижите за моето внуче! Болежките намаляха, а част от лекарствата спрях. Реших категорично, че това ще бъде начинът ми на хранене.

Не допускайте моята грешка, борете се с наднорменото тегло!

За да достигна сегашните 90 килограма, ми трябваха повечко воля, инат и желание. Пожелавам и на вас успех, надявам се да съм мотивирала поне един човек.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg