Сънят предпазва от грип

0

Този грипен сезон се очертава като много тежък. Ефективността на ваксина срещу щама H3N2 е само 34 процента. Здравните власти призовават хората да мият ръцете си и да избягват близките контакти, защото някои може да са заразени, без да проявяват симптоми.

Сънят предпазва от грип, защото регенерира имунната система.

грип„По-доброто решение е човек да се наспи, защото така „батериите се презареждат“ –

категоричен е специалистът по съня Крис Брантнър.

Имунната ни система се регенерира при седем до девет часа сън, а при децата до 13 години – за 11 часа. По време на дълбокия сън, който започва 35 до 45 минути след заспиването, тялото регенерира определен вид Т-клетки, които отговарят за разнородни имунни реакции, включително и разпознаване и убиване на заразените с вируси клетки.

как да се излекувам от грипЛекувате грип за 24 часа с лъжица от този естествен минерал, гарантира д-р Атанас Михайлов

 

Имунната система освобождава също цитокини – протеини, които трябва да се увеличат, когато има възпаление или зараза. При недостатъчен сън производството им намалява и имунната система отслабва.

„Ако цял ден сте изложени на вируси и тялото не се възстанови, много по-вероятно е да се разболеете“ –

обясни Брантнър.

мед, респираторни вируси, коронавируси, грипни вирусиМедта убива грипни, респираторни и коронавируси

 

Предишно изследване установи, че недостигът на сън се отразява на имунната система по същия начин като стреса, който я отслабва и хората се разболяват физически. Сънят е важен и за ефективността на ваксината срещу грип. При недоспалите хора се развиват само част от грипните антитела. За болните също е важно да си отспят, за да се справи организмът по-добре с инфекцията.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg