Рибите, които вредят на децата

1

Рибата е ценен източник на хранителни вещества и витамини, протеини, минерали и омега-3 мазнини. Всеки родител обаче знае колко е трудно да накараш детето дори да опита от здравословната порция риба.

Знаете ли кои от рибите не трябва да консумира Вашето дете?

риби полезни за децата

Пангасиус

Поради процесите на култивиране на рибата тя не трябва да се дава на децата. Това произтича от факта, че по време на отглеждането на рибите от този вид, те получават много антибиотици, бактерициди и хормони. Рибата също така може да съдържа и тежки метали.

Панирано филе

Децата най-често с удоволствие ядат рибени пръчици и панирано рибено филе, които се намират във фризерите на магазините. Но това не е добър начин да ги насърчите да консумират риба. Пълната с въглехидрати панировка и високата степен на преработка дисквалифицират това ястие като полезна храна за децата.

Риба от консерва

Също така, не е препоръчително малките деца да се хранят с риба от консерва или пушена риба. Причината е, че те съдържат консерванти и могат да повредят деликатния детски стомах. Също така са трудно преработваема храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

риба, никулден, коледа, омега-3,Кои са най-здравословните риби и защо е полезно да се яде риба?

 

Полезните риби

Децата умеят да бъдат придирчиви. Трудно е да бъдат убедени да опитат риба, която има силен аромат, кожа и много кости. Затова най-добрият избор, който да им предложите, са риби като сьомгата, треска и минтай. Сами може също да приготвите вкусни котлети от риба и да ги сервирате с картофи и салата. Те могат да заменят нездравословните замразени рибни пръчици.

Рецепта за рибни котлети

риби полезни за децатаЗа приготвянето на рибните котлети най-подходящо ще бъде бялото месо от риба, като минтай, например.

Рибата трябва да се почисти от костите и да се смели на едро. В купа смесете месото от рибата с две яйца, добавте копър, добавете предварително накиснат в мляко хляб и смесете всичко.

Оформете сместа на котлети, оваляйте в галета, потопете в яйце. Така приготвените котлети оставете за половин час в хладилника докато се слегнат.

Пържете на средна степен, докато котлетите придобият златисто-кафяв цвят. Вашето дете със сигурност ще ги опита с удоволствие!

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg