Имейлите са по-надеждни за любовна среща

0

Сигурно ще ви звучи абсурдно, но американски учени установиха, че текстовите съобщения и имейлите са много по-романтични от разговорите по телефона. Именно затова те съветват да използвате електронната си поща ако сте решени да поканите някого на любовна среща.

имейл

Според проучването, когато хората пишат любовни имейли, се стараят да са в пъти по-позитивни като по този начин да компенсират липсата на говор. Шансът на подобни предложения за среща се увеличава неколкократно, защото имейлите и текстовите съобщения са и много по-добре обмислени. Американското изследване категорично противоречи на досегашното схващане, че имейлите и текстовите съобщения са дълбоко безчувствени.

мейл„Изводът е, че имейлите са много по-подходящи, когато искате да предадете някаква информация, на която държите получателят да обърне внимание“,

споделя Алън Денис от университета на Индиана. Авторите на изследването са работили със 72-ма тийнейджъри. Резултатите им показват, че пишещите любовни имейли се вълнуват много повече и използват по-силни и обмислени думи от оставящите телефонни съобщения.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg