Редовното пушене смалява пениса

0

Ако сте мъж и пушите цигари, имаме за Вас една много лоша новина. Навикът да пушите цигари не само ще нанесе поражения върху Вашето здраве, не само ще допринесе за развитието на сърдечно-съдови заболявания и рак, както и до загубата на зъби, но също така може да се намали размера на Вашия … пенис.

pusheneИзследователи от Бостънския университет са установили, че през живота на мъжете пушачи тяхният пенис се смалява с около един сантиметър. Любопитни ли сте защо се случва това? Никотинът свива кръвоносните съдове, а пенисът се нуждае от свежа и богата на кислород кръв. Липсата на кислород в кръвния поток води до смаляване на пениса.

„Открихме, че пушенето може да доведе до намаляване на размера на пениса в резултат на увреждане на кръвоносните съдове и тъканите на пениса. Най-забележимо е това при мъжете, които започват да пушат по време на началото на зрелостта.”- казват изследователите.

Учените установили, че членът на мъжете, пушили цигари в продължение на 15 години, се смалил с един сантиметър. Лекарите добаят, че пушенето влияе не само върху смаляването на дължината на пениса, но също така и върху качеството на спермата, което води до повишен риск от генетични мутации и развитие на вродени заболявания при децата на мъжете пушачи. Специалистите съветват всички онези, които се опитват да имат деца, да се откажат от тютюнопушенето три месеца преди зачеването. През това време сперматозоидите трябва да се регенерират напълно.

pushene1Не бива да се забравя, че пушенето също се счита за потенциална причина за импотентността, намаленото либидо, еректилната дисфункция, рака и много други здравословни проблеми. Сложете край още днес на този толкова вреден навик!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg