Реактивна раница на пазара през 2016 година (видео)

0

Спомняте ли си приключенията на агент 007 и неговите летящи джаджи? Защото съвсем скоро ще бъдете в състояние да ги закупите. Първата в света ракетна раница масово производство, ще излезе на пазара през 2016 година.

Реактивната раница, вероятно мечта на много почитатели на екстремните спортове и феновете на известния шпионин, е под марката Martin Jetpack. През последните 35 години над нейния дизайн и функционалност, са работили разработчици, дизайнери и технолози от Нова Зеландия. Очакваната цена на тази невероятна раница ще бъде около 150 хиляди долара. Името на реактивната раница е РИЛА P1. Тя бе представена по време на наскоро проведено в Париж авиошоу в Le Bourget. Компанията производител на раницата е Martin Aircraft Company. Като инвестиция в своя проект, компанията е получила 50 милиона щатски долара от китайската авиационна компания Гуан-Ши Сайънс.

martin jetpackРИЛА P12 е снабдена с двутактов V4 двигател с обем, колкото бензинов автомобил с мощност от 200 к.с. Тя е в състояние да лети само за около 30 минути при скорост от 74 км/ч и може да вдигне човек до 1000 метра височина. Съвсем достатъчно високо за скок с парашут. Според президента на компанията Питър Кокър, това устройство е предназначено не само за тези заможни търсачи на силни усещания, но също така и за спасителите. Дори пожарникарите биха могли да използват тази раница, за да направят по-бърза и правилна оценка на ситуацията и да могат да се евакуират пострадалите възможно най-скоро, така че лекарите да могат да свършат по-бързо своята животоспасяваща задача.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg