Raf Simons напусна Dior, модният гигант остана отново без креативен директор

0

Модният гигант Christian Dior се раздели и с шестия си поред креативен директор Raf Simons. Белгийският дизайнер наследи именития си с предшественик John Galliano през 2012 г., който беше уволнен заради скандалните си антисемитски изказвания по време на пиянски запой в нощен клуб в Париж. За Christian Dior са работели дизайнери като Yves Saint Laurent, Marc Bohan и Gianfranco Ferre.

raf simons dior

Дебютът на Simons е с колекция висша мода, която той представя за знаменитата марка през юли 2012-та г. в Париж. На ревюто присъстват Marc Jacobs, Donatella Versace и други модни величия, а залата е украсена с милиони свежи орхидеи, делфиниуми и мимози. Триумфът му е впечатляващ, едно обещаващо достойно ниво за креативен наследник на Dior. Не случайно през трите му години на сътрудничество звезди като Jennifer Lawrence, Rihanna, Charlize Theron и Natalie Portman стават лица на модната къща, а роклите, създадени от него, красят червения килим на наградите Оскар и филмовия фестивал в Кан.

raf simons dior

Носталгия към бъдещето е начинът, по който Raf Simons описва своето вдъхновение, изразено в отношението му към времето като определящ фактор в живота на всеки. Колекциите му са микс от елементи от Средновековието, Викторианската епоха, емблематичният ала Диор “ New Look” и съвременни космически послания. Simons няма равен на себе си и в кройките на т.нар. от самия Диор “Bar jackets” – вталени, със силно подчертана талия, изключително женствени и секси.

Напускането на белгийския дизайнер е решение, взето след дълго и внимателно обмисляне. Според думите му, желанието му е да се посвети изцяло на собствената си марка и на нещата, които обича извън работата си. В същото време той признава, че е било огромна привилегия за него да напише няколко страници от историята на тази невероятно магнетична модна къща. „Работех в невероятно красива среда, с възможно най-изключителния екип, за който мога да мечтая някога„, признава Raf Simons!

raf simons dior

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg