„Обратно в играта“, но не и за Робърт Де Ниро

1

Ако ви се гледа Робърт Де Ниро, по-добре си пуснете някоя от класиките му, по възможност режисирана от Мартин Скорсезе – „Разяреният бик“, „Казино“, „Добри момчета“. Няма смисъл да си разваляте високото мнение за него с новия му филм The Intern – „Стажантът“ /кой знае защо преведен на български „Обратно в играта“/.

В тази лековата романтична комедия Робърт Де Ниро, който ще изпълни ролята на сръбския диктатор Слободан Милошевич в предстоящия филм за Аркан Скокът на тигъра, е стажант в онлайн платформа за продажба на модни дрехи и носи с гордост, с платнени хартиени кърпички и с олд фешън куфарче своите 70 години. Шефка му е младата и амбициозна основателка на компанията Джулс – роля, в която Ан Хатауей определено се чувства добре и необезпокоявано пръска из кинолентата чар, емоции, класа и сълзи. Звездният кастинг е допълнен от русокосата красавица Рене Русо в ролята на офисната масажистка и жената, която е на път да релаксира умореното от възрастта сърце на Де Ниро.

the intern, Робърт Де Ниро, Ан ХатауейВсичко това на пръв поглед обещава качествено забавление, но някъде към средата на филма неусетно ви приклещва усещането, че само 30 минути след края на прожекцията, няма да си спомняте нищо от нея.

Героят на Де Ниро така и не успява да спечели титаничния сблъсък между поколенията с някакъв по-специален професионализъм от този да кара кола и да води момиченцето на шефката на детско парти, а героинята на Ан Хатауей така и не успява да се изплъзне от клишето, че на кариеристките задължително им изневеряват и че „работата разбива семейството на жената“.

Режисьорката Нанси Майърс отдавна има афинитет към сюжети, свързани със зрялата възраст, но ако те ви интересуват, е по-добре да гледате нейните „Не е лесно“ или класиката в жанра – „Невъзможно твой“, в която Джак Никълсън и Даян Кийтън изиграват вероятно една от най-запомнящите се възрастни екранни двойки в съвременното кино. С нищо подобно няма да запомните „Обратно в играта“. Просто поредната комедийна роля на Де Ниро, която просто пълни филмографията му.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg