Елица Лалова: Пея на английски език, защото мога да си го позволя

0

Елица Лалова е родом от Пловдив. Притежава многостилов репертоар от балканска, английска, руска и българска музика. Родителите й я насърчават да върви по стъпките на дядо си д-р Лалов и да учи медицина, но остават малко разочаровани, когато тя се записва в театрална студия и се занимава с актьорско майсторство. Преди години Елица заминава за САЩ, където създава своя банда, с която започват пътувания и участия във вариатетни програми на пасажерски кораби. Именно на един от круизите, изпълнителката се запознава с музикален импресарио от Лондон, който ѝ предлага да се установи в града. Тя приема предложението му и започва концерти из Европа.

Елица-Елица, откъде е любовта ти към музиката?

-Имах късмет да израстна в прекрасно и доста артистично семейство. Вкъщи винаги пеем, баща ми свири на китара, а брат ми разиграва сценки. Това са безценни спомени. Моята баба пееше постоянно. Така се зароди любовта ми към музиката. За мен тя е начин на живот.

-Занимавала си се с поп и джаз пеене…

Да, обожавам джаза! На 6-годишна възраст родителите ми ме записаха на уроци по пиано и солфеж в школата на Елена Парушева, тя ми даде основата. След това имах шанса да работя на американски круизни кораби, където изнасях шоу програма пред най-различна аудитория от публика и в същото време пътувах из цял свят, това допълнително те обогатява и трупаш опит. Там усъвършенствах този стил. Според мен обаче в днешно време трябва да бъдеш експериментатор и да лавираш дори и стилово. Аз например изпълнявам и руски романси не по-зле.

-Защо не продължи да изнасяш своята програма на круизните кораби?

-На тези кораби работиш с договор 6 или 8 месеца. Преживяването е фантастично, обикаляш из целия свят, срещаш интересни хора, учиш нови езици. Има и своите недостатъци, разбира се, тези дълги плавания по вода са и доста изтощителни. При мен лично се случи така, че получих по-добро предложение за работа в Лондон.

Елица-Как пропя руски романси?

-Езиците ми се отдават, затова обогатявам репертоара си с нови и нови песни, не само на руски, но те са ми едни от любимите. Както казах артистите, а и не само хората на изкуството, трябва да експериментираме и да се ъпдейтваме с нова информация постоянно.

-Последната ти песен е на английски език. Защо?

-Последния ми сингъл носи сладкото име „Candy lips„, имам още две чуждоезични парчета, едното от които е на иврит. Както казах обичам да експериментирам. Пея на английски, защото мога да си го позволя, имам тази увереност и необходимия опит. Мисля че се е получило добре, нека хората да чуят и преценят.

-Наистина ли пееш попфолк, защото се налага, а не защото го искаш?

– Да, попфолкът присъства в моите участия, но асоциацията за този стил в България все още е, че това е пошла музика, на която се щрака с пръсти, а това отдавна се промени. Песните, които се правят сега са с модерни аранжименти и смислени текстове. Слушайте малко и ще се убедите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg