Прясно изцедените сокове водят до напълняване

0

Ползата от консумацията на пресни плодове и зеленчуци за здравето ни е доказана. Учени обаче установиха, че хапването на цял плод е в пъти по-препоръчително, отколкото приемът му под формата на нектар или прясно изцеден сок.

Пиете ли по 170 мл плодов сок всеки ден, бавно, но сигурно ще качите килограми, установиха изследователи от медицинския център „Вирджиния Мейсън“ в Сиатъл.

бързо отслабване, мазниниС тази напитка ще стопите 3 кг мазнини само за 3 дни

 

Ако пиете това количество пресен сок всеки ден в продължение на три години, без значение от плодовете, ще качите близо половин килограм. Ядете ли обаче по един плод дневно, то гарантирано за същия период ще стопите половин килограм.

„Промяната може да ви се струва незначителна, но това е в контекста на данните, че средният американец качва по един килограм годишно“ –

заяви ръководителят на екипа, провел изследването д-р Ауербах.

Дори и когато са прясно изцедени, соковете съдържат много захар.

В тази връзка, в 170 мл чист плодов сок има между 15 и 30 грама захар и от 60 до 120 калории.

плодове, рак на гърдатаПовече плодове в тийнейджърска възраст намаляват риска от рак на гърдата при момичетата

 

Плодовете имат също захар, но тя е във фибрите и в пулпата. Проучването доказа, че дори и плодовият сок от портокал с много пулпа не е достатъчен източник на фибри.

Захарта от плодовия сок, без фибрите, навлиза в кръвообръщението доста по-бързо и това може да доведе до инсулинов шок, който променя обмяната на веществата.

сърдечно-съдовите заболяванияКой плати, за да се скрие истинската причина за сърдечносъдовите заболявания

 

Изследователите са използвали информация за над 49 хиляди жени над 50-годишна възраст в периода от 1993 г. – 1998 г.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg