7 медала спечелиха гимнастичките ни от сериите Гран При и международния турнир в Москва

0

Със седем медала се връщат у нас грациите ни от турнира по художествена гимнастика от сериите Гран При в руската столица Москва и от съпътстващия международен турнир.

Отличията завоюваха гимнастичките от ансамбъла на България за жени, Боряна Калейн и Ерика Зафирова.

Ансамбълът ни в състав Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, завърши втори в многобоя. На финалите днес безапелационно взе златото на финала на пет обръча и сребърните медали на три топки и две въжета. Така шампионки станаха домакините от Русия, а на трето място е Финландия.

17-годишната Боряна Калейн (на заглавния колаж горе вдясно)завърши 10-а в многобоя, но днес взе пълен комплект отличия на финалите на отделните уреди. Българката стана шампионка на топка, взе сребро на обръч и бронз на лента. Калейн не игра само на финала на бухалки.

В съпътстващия международен турнир Ерика Зафирова се класира трета в многобоя. На този турнир нямаше финали на отделните уреди. Шампионка стана Карина Кузнецова (Русия) със сбор от 63.550 точки, следвана от Анастасия Салос от Беларус с 61.700 точки, а Зафирова събра сбор от 54.950 точки (15.500 точки на обръч, 13.150 точки на топка, 13.200 точки на бухалки и 13.100 точки на лента).

Това беше първо състезание за националките за новия сезон. В края на март София е домакин на кръг от Световната купа, а през септември в България ще се проведе и световното първенство по художествена гимнастика.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg