Продават част от града на „Живите мъртви“

0

Ако името на град Грантвил ви се струва познато, това съвсем не е случайно. Това е градът, в който е сниман един от сезоните на хитовия сериал „Живите мъртви”. Сериалът се излъчва в момента по FOXLife и има много почитатели в България.

Любопитното е, че част от град Грантвил в момента е обявена за продажба в един от най-популярните сайтове за електронна търговия eBay. Не, това не е шега, а е съвсем сериозна новина.

Градът се намира в щата Джорджия в САЩ. Всъщност за пордажба е обявена само малка част от него, но може би най-важната – деловият център на града. Началната цена, която е дадена за него на сайта възлиза на 680 000 долара.

Живите мъртви, Грантвил

Сигурно се чудитет как е възможно част от някой град да бъде обявена за продажба и каква е причината за това? Сградите, които са обявени за продан, всъщност са собственост на бившия кмет на град Грантвил, който се казва Джим Селс. Той прибягнал до тази нестандартна стъпка с една единствена цел – да предизвика интерес и да привлече повече туристи в своя град. Според бившия градоначалник, градът се радва на голямото внимание на феновете на сериала „Живите мъртви” и всъщност благонедства основно заради тях. Затова надеждата на Джим Селс е, че след неговата инициатива, в града отново ще закипи живот.

Живите мъртви, Грантвил

Всъщност, сградите които са използвани по време на снимките на сериала в Грантвил са общо 9. Сред тях има както търговски, така също офиси и жилищни сгради, както и ресторанти и една аптека.  Деловият център на града има използваема площ от общо 20 – 25 хиляди квадратни фута. Явно има някаква ужасяваща или смразяваща атмосфера в този град, защото се планира през следващата година там да бъде сниман и още един хорър.

Сериалът „Живите мъртви“ е продукт на Франк Даранбонт, който е негов сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент. Даранбонт е сред големите имена в киното и е номиниран за „Оскар” за два шедьовъра – „Изкуплението Шоушенк” и „Зеленият път”.  Неговият сериал „Живите мъртви” е пост-апокалиптичен сериал, който е създаден по комикса на Робърт Къркман. В него се разказва за група хора, които се опитват да направят всичко възможно, за да оцелеят след зомби-апокалипсис.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg