Присадиха пръст от крака на ръката на млад мъж

0

Млад мъж в Австралия получи нов палец на ръката си, след като хирурзи от болницата в Сидни му присадиха големия пръст от крака му.

Присадиха пръст от крака на ръката на млад мъж20-годишният Зак Мичъл получил тежка травма на дясната си ръка по на работа в животновъдната ферма, в която работи. Един от биковете го подгонил. В резултат на инцидента мъжът загубил големия пръст на дясната си ръка. Пръстът му попаднал между копитото на животното и парапета и бил премазан и откъснат.

Разстоянието от фермата до най-близката градска болница било 150 км. Докато пострадалият пристигне в болницата в Пърт, изминали 5 часа. Хирурзите направили две операции, но не успели да пришият откъснатия от ръката палец.

Зак Мичъл заминал за Сидни с надеждата, че лекарите в големия град ще му поставят протеза. Специалистът, с когото младежът се консултирал, го убедил, че най-доброто решение е да му присадят палеца от крака.

Присадиха пръст от крака на ръката на млад мъжОперацията минала повече от успешно. Младият мъж споделя, че след интервенцията е станал малко по-тромав и се спъвал. Очаква се, че присадената част от крака ще подобри чувствителността си и ще започне да функционира нормално след около два-три месеца.

Александра Никова

 

 

 

текст: Александра Никова

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg