Разкриха тайната на 8-вековен природен лек за сърдечни заболявания

0

Създател на тази рецепта е известната монахиня Хилдегард фон Бинген (1098 – 1179). Германската абатиса е била наричана още Рейнската Сибила, позната била като видна лечителка, мистик, писателка и композитор от епохата на Средновековието.

природен лек за сърдечни заболяванияСпоред Хилдегард фон Бинген, болестите объркват деликатния баланс между човешките качества гняв, жизненост, флегматичност и меланхолия и само консумацията на конкретно растение или животно, чието качество липсва, може да оправи състоянието. Ето защо, при описването на растения, дървета, птици, животни и камъни Хилдегард се концентрира върху медицинските им качества.

Вратигата например, е топла и малко влажна. Ето защо е подходяща срещу компонентите, отговарящи на тези две качества — гневът и флегматичността. При кашлица трябва да изядете това растение, за да се излекувате и т.н.

Няколко книги издава приживе монахинята, но най-популярната е „Книга за тънкостите на разнообразната природа на нещата“ – „Liber subtilatum“. В нея Хилдегард представя философията си, че

човекът е най-висшето божествено творение, и че всичко е създадено, за да му служи.

Канонизирана е за светица на 10 май 2012 г. от Папа Бенедикт XVI. През октомври същата година на монахиня Хилдегард е дадена посмъртно титлата Учител на църквата, редом с имената на най-видни теолози и почитани светци.

природен лек за сърдечни заболявания

И до днес нейната рецепта за сърдечни проблеми се използва от известни лекари, прилагайки я на многобройни пациенти.

Монахинята е съветвала, че всяко домакинство трябва да има тази рецепта, която е с невиждан успех. Същата рецепта на църковната служителка от Средновековието я има и в книгата на известната алтернативна лечителка Мария Tребен „Здраве от Божията аптека.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Мария ТребенБилковите рецепти на Мария Требен, с които изцери милиони хора по света

 

Този природен и лесен за направа в домашни условия лек е изключително ефикасен в борбата с различни сърдечно-съдови заболявания. Препоръчително е да се използва, когато имате сърдечни затруднения като аритмия и учестен пулс след преживян стрес.

Нужни са Ви

лечебните свойства на магданоза– 10 пресни стръка магданоз (без корените)
– 1 л домашно бяло или червено вино
– 2 с.л. винен оцет
– 300 г натурален пчелен мед

Начин на приготвяне:

Поставете стръковете пресен магданоз в домашното вино и добавете винения оцет. Варете сместа за около 10 минути на слаб огън. След като поизстине, добавете меда и разбъркайте добре. Изсипете тази отвара в предварително добре измита с топла вода стъклена бутилка. Затворете я плътно. Утайката на дъното на бутилката не е вредна и може да се пие заедно с течността.

Природният лек се използва по 1 с.л. дневно, докато почувствате успокоение на симптомите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg