Почти смъртоносна среща с таралеж

0

Таралежите са животинки, на които винаги се радваме, когато ги срещнем сред дивата природа, в парка или пък в собствения ни двор. Казват, че да срещнеш таралеж носи късмет, така както когато открием четирилистна детелина. Във факта, че тези животни не са толкова мили и дружелюбни обаче, колкото изглеждат, се убедили три кучета от ферма в Крейвън в Канада, с имената Махало, Неста и Соля.

blizka sreshta s taralezh3

Собственикът на кучетата Денис, е млад земеделски стопанин, който произвежда биологични храни. Раните, които трите му кучета получили при неочакваната им среща с бойния таралеж били толкова тежки, че изискали изключително лекарско усилие от страна на ветеринарите и лечение със силни медикаменти. Най-тежко ранено било женското куче Махало.

blizka sreshta s taralezh

Трите кучета невинно се забавлявали, а накрая всичко завършило на операционната маса. Трите питбула щастливо тичали по поляната на канадския фермер, когато изведнъж се появил таралеж, който явно изтълкувал погрешно тяхната безгрижна веселба. Той започнал борбата, която приключила за кучетата със сериозни рани. Иглите дълбоко се забили в областта на белите дробове, сърцето и по муцуните на кучетата.

blizka sreshta s taralezh1

Необходими били дълги хирургични процедури за отстраняването на всички игли, така че да не се увредят сърцето и белите дробове на кучето. За щастие, Денис успял да събере необходимата сума за лечението на кучетата, която възлязла на над 15 хиляди долара.

blizka sreshta s taralezh4

Според мнението на ветеринарите, едно по-дребно куче с по-малка мускулна маса и с по-фина конструкция на тялото, нямало да има шанс за оцеляване при такъв сблъсък. За щастие, Махало се справя добре и бавно с раните, нанесени от дивия таралеж, и полека се възстановява.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg