Полицаи пред НС: „С празна раница не се пази граница“

0

Повече от два часа продължи националният протест на служители от сектор Сигурност пред НС. Навръх своя професионален празник полицаи от цялата страна, провокирани от реформите в системата на МВР, дойдоха на жълтите павета пред сградата, на която пише „Съединението прави силата„. Часове преди началото на недоволството ресорният министър Румяна Бъчварова заяви, че проекто промените на кабинета ще бъдат оттеглени. Това беше и финалният акорд на правителството по темата, след като още през седмицата стана ясно, че кабинетът дава на заден във връзка с редицата предложени мерки, свързани с полицаите у нас.

Пред сградата на законотворците полицаите издигнаха плакати „Повече така не може„, „С празна раница не се пази граница“ и „Спрете ограбването на правата и доходите ни„.

Според Чавдар Петров, лидер на Националната асоциация „Сигурност“ бившите колеги са изцяло зад полицаите, които протестират на днешния Архангеловден. По думите му, случващото се в сектор „Сигурност“ е деформиране, а не реформиране на системата.

Неговият колега Иван Петров от профсъюза на служителите от затворите заяви, че недостигът на служители води до наднормена работа. Като следствие от това хората не могат да ползват годишните си отпуски.

„Ние служим на Република България, на обществото и ще го правим“,

заяви още Иван Петров.

За 12 ноември е насрочен следващият протест на полицаите пред НС, когато е първото обсъждане в комисия на Бюджет 2016.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg