Повечето жени са лесбийки или бисексуални

0

Повечето жени по отношение на сексуалния интерес са лесбийки или бисексуални, а не сто процента хетеросексуални. До тези изводи достигнали британски психолози, които са изучавали реакцията на жените при гледане на еротични филми с актьори от двата пола. Проучването им е публикувано в списание Journal of Personality and Social Psychology.

sexy woman2

За да установи разликите в сексуалната възбуда при жени с различна сексуална ориентация, Джирълф Рийджър от Университета в Есекс показал на 345 доброволци видеозаписи на голи мъже и жени. Сензори следели техните очни движения, а реакцията на разширяване на зеницата на изследваните жени била определяна като индикатор за сексуална възбуда. Установено било, че 74% от хетеросексуалните жени били много развълнувани при вида на атрактивните мъже и красивите жени на видеозаписите. В сравнение с хетеросексуалните участниците в проучването, лесбийките реагирали по-силно към женския пол. Авторите на изследването отбелязват, че тялото на красива жена е привлекателно не само за лесбийките, но също така и за хетеросексуалните жени, които имат сексуални фантазии или леко увлечение към своя пол, което от своя страна може да повлияе на избора им на порнографски филми. Въпреки това, учените подчертават, че резултатите не трябва да се обобщават. Сексуалното желание на жените е много сложно явление, и всеки човек има уникални характеристики, свързани с него.

„Мъжете са лесно разбираеми същества, но сексуалните предпочитания на жените винаги ще останат загадка.” – казва Рийджър.

sexy woman1

Към заключенията на този прихолог обаче трябва да подхожда с голяма доза съмнение. През 2005 г. той станал известен като автор на проучване, въз основа на което било установено, че бисексуалността е основната черта при мъжете. В допълнение, наставникът на Рийджър – Джон Майкъл Бейли от САЩ, публикувал книга, в която той предполага, че мъжката смяна на пола е възможна само при хора с изключителна хомосексуалност, и сексуалната им възбуда зависи най-вече от притежаването на женското тяло. Книгата предизвикала вълна от силна неприязън сред общността на транссексуалните хора в Съединените щати.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg