Първият октопод-фотограф в света!

0

Вероятно всички, които са имали щастието да се запознаят с работата на Питър Джаксън, знаят колко красива е Нова Зеландия. Това се отнася, разбира се, за екранизациите на произведения като „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“. В края на краищата, Вие не си давате сметка, че новозеландците са и автори на много други блестящи идеи. Като например

„Хей, нека октопод вземе видео камера и да видим какво ще се случи.“

octopus-photographer1А ето и историята за октопода! Един от служителите, работещ в един от аквариумите в Оукланд решил да въведе идеята за октопода и на практика. Находчивият служител дал на един от октоподите, с гръмкото име Рамбо, фотоапарат и го е научил как да го използва. Рамбо научил техниката на снимане след точно три опита! Той може да прави снимки с устройството чрез всяко от неговите пипала. В допълнение към невероятното умение за придобиване на технически знания, Рамбо проявил също така и талант и желание да снима.

Срещу 2 долара всеки посетител можел да позира на октопода за снимки. Всичко, заработено от фотографа-октопод, се изразходва единствено за нуждите на аквариума. Така Рамбо „работи“ в името на висши цели, а не само за лична изгода.

Вижте как протича един нормален работен ден на този необичаен фотограф. И разбира се, ако някога посетите Оукланд, не забравяйте да се срещнете с Рамбо, който с удоволствие ще Ви щракне за спомен!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg