Джина Иванова със счупен крак в самолет от Берлин

0

Джина ИвановаДжина Ивановапоп изпълнител, част от диско групата „Трамвай №5“

Аз съм от хората, които обичат да бъдат здраво стъпили на земята, а животът ме изненадва постоянно като ме изправя пред различни предизвикателства. Едно от тях определено е да летя със самолет и да гледам от високо красотите на земята, усещайки, че не съм господар на положението и каквото и да се случи, аз не мога нищо да променя.

Първият ми полет беше по линията София – Берлин, бях още студентка в Консерваторията, а вече бях избрана да работя във вокално трио „Рефлекс“, което беше част от концертната програма на известния наш певец Бисер Киров. Имахме двумесечен договор в Фридрихщатпалас – там се правеха най-пищните концертни програми със звезди от цяла Европа. Определено бях късметлийка да попадна толкова млада на такава голяма сцена.

Джина Иванова, трио РефлексГодината е 1978, месец ноември, определено се страхувах още при качването си в самолета, а и полетът не беше от най-спокойните… имаше турбуленции и ми стана лошо… винаги съм имала проблеми с вестибуларния апарат, когато пътувам по въздух и вода. Договорът ни приключи на 31-ви декември и на другия ден трябваше да се приберем в България, но с мен не се случи точно така.

Джина ИвановаПретърпях инцидент вечерта преди Нова година и се озовах със счупен крак в една Берлинска болница, където „посрещнах“ Новата 1979 година и останах на легло една седмица с гипсиран крак. Колегите се прибраха, а аз бях съвсем сама в чужда държава. Отказах предложената ми операция и с помощта на хората от Българското посолство успях да се добера до летището за обратния полет, който никога няма да забравя… не можех да ходя, нямах патерици и трябваше някой да се занимава само с мен, а такъв човек нямаше на летището. За зла участ полетът закъсня с два часа и трябваше да стоя в някаква стая с червен кръст през цялото време, но това се оказа най-малкият проблем…

Качването ми в самолета беше истинско приключение… носилката не се събра през вратата на самолета и двама мъжаги трябваше да ме пренесат на ръце вътре, където се намери местенце и за моя тежко гипсиран крак. Полетът мина нормално този път, а в София на летището ме чакаше линейка, която ме откара в Пирогов, където продължих лечението си.

Години по-късно бизнесът ме постави пред ново изпитание да работя на кораб. Признавам си… това е нещото, с което не съм си представяла, че мога да се справя, но… неподозирани са човешките възможности. Седем години пях и веселих хората на Скандинавските кораби, но това ще бъде за рубриката „Морски приключения“ 😉

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg