Отец Силвестър: Новогодишно намаление за опело на депутати. За количество – голяма отстъпка

0

Отец Силвестър Янакиев написа на личната си страница във Фейсбук:

Отец Силвестър Янакиев, депутати, опело

Репортерът ни Георги Гюзелов се свърза с него, за да разбере кое го е накарало да напише тези крайни слова, въпреки усмихнатия емотикон. Ето какво обясни свещеникът за читателите на delo.bg.

Отче, кое Ви провокира да „избухнете“ с този пост във Фейсбук?

Нито има избухване, нито има фойерверки, за жалост. Българският народ е търпелив. Днес тръгнах да търся фойерверки и няколко пъти се пошегувах, че ми трябват земя-парламент. Хората ми казаха, че на драго сърце биха ми продали. В крайна сметка за България е най-опасно сега да тръгне по пътя на размириците, които някой по някакъв начин подклажда. Иначе, това очевадно показва отношението на българина към политиците. Много хора са харесали поста ми.

Така е, но не е ли богохулен този пост?

– Как съм хулил Бога с него? Това, че съм предложил на някого, ако се спомине да взема по-малко пари не е богохулно. Или да говориш за смърт на български политик е богохулство? Интересно! Обичам, когато журналисти ми поставят такива въпроси.

Отец Силвестър

Каква беше 2015 за България според Вас?

– Паднаха няколко прослойки на българската държавност, една от тях бе българското небе да се охранява от турската армия, поредните предателства, които направиха нашите политици. Българският народ стана по-беден, ислямизацията – по-голяма, както и атаката срещу църквата, която все още пречи.

Какво ще пожелаете на българите за Новата година?

– Пожелавам да нямат нито един от сегашните политици. Пожелавам им здраве, защото политиците това искат да ни вземат.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg