Новият летен хит – бира с морска вода и живи омари

0

След като вече Ви показахме чудесен начин да си направите фреш от диня за изключително освежаваща комбинация със сутрешното Ви кафе, вече е време за обяд с приятели и колеги. И за тази част от деня имаме предложение за Вас, читателите на delo.bg!

бира, омари, солена водаПредставяме Ви първата в света бира от морска вода и… живи омари. Предлага я пивоварна в щата Мейн, в сътрудничество с италиански производители на пиво от Парма. Така вече може да опитате 2 в 1 от любимите си деликатеси – жива бира от солена вода с вкус на морски деликатеси, каквито са омарите. Това е сензационното газирано удоволствие, предложено от производителят „Оксбоу брюинг“ в Портланд.

Тим Адамс, който е майстор пивовар повдига завесата и издава спецификите на процеса за производство на уникалното питие. Самите омари поставяте в мрежа или гевгир, след което ги потапяте в клокочеща смес, паралелно с приготвянето на бирата. Омарите придават необходимата допълнителна сладост на пивото, която почитателите на морските дарове ще усетят безпогрешно.

бира, омари, солена водаТози вид бира се предлага само в горещия летен сезон, а кехлибарената течност се вари в ограничени количества. Странната бира има алкохолно съдържание от 4,5 на сто. Друга подробност е, че след като постоят в съда с още горещата бира с морска вода, омарите се предлагат за мезе към вкусната и нестандартна напитка.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg