Родопската Бионсе в носия танцува върху песента „Single ladies“ (видео)

3

Чували ли сте за Гери Георгиева? Е, вече всички ще знаят коя е тя! Родопската Бионсе – никнеймът й идва от заснетия лично от нея видеклип, докато танцува на песента на Beyonce – „Single ladies“ и то как! Облечена в традиционна родопска носия върху сняг и на фона на Родопите!

Родопската Бионсе, Гери Георгиева

Клипът е качен от самата Гери Георгиева в личния й профил в YouTube още през януари 2013 г. Гери доби популярност, след като на нестандартния видеоклип попаднало щатското издание Huffington Post. Българката твърди, че за нея фолк и поп културата обединяват много хора и затова трябва да вървят ръка за ръка.

Гери, която и в момента живее в столицата на Великобритания, се е посветила на това да изследва българската идентичност чрез симбиозата й с фолк и поп културата. Българката си е поставила за цел да изследва амалгамата народни влияния-мейнстрийм поп култура у нас. Гери Георгиева дори представи на Frieze Art Fair, който се проведе тази година филмът Balkan Idol. Предстои премиерата му по английския телевизионен Канал 4. На Острова Гери е призната за тотална електро-фолк дива, което я обнадеждава да не спира по избрания труден път. Тя работи по проекти, които са микс от световна и традиционно българска клубна култура. Гери Георгиева има собствено денс студио в Кралската академия в Лондон.

Насладете се и Вие на уменията на младото момиче и вижте как класическата поп музика се съчетава с родния фолклор, пък било то и представен само от носия!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!3 коментара

 1. Иззии на

  Аз лично предпочитам магията на българските вибрации, не тази продала си душата на дявола госпожа.
  Как чистата българска музика и българска носия ще бъде ИЗОБЩО СЪПОСТАВЕНА С ТОЗИ ДЯВОЛСКА КРИВЕНИЦА?!?!
  Я СТИКА, ОТВРАТИТЕЛНА КОМБИНАЦИЯ!!!

 2. Росица Белидерова на

  Абсолютна дивотия и гавра с родопската носия и родопчанката – и двете са символ на гордост, целомъдрие, сила, женственост която дългата и тежка носия не може да скрие, а я подсилва, и затова не е било нужно да се вдига полата на фустата – което е и трудна работа, и да се показват краката. Ако клипа бе направен с тракийска или шопска, или каквато и да е носия от друг район щеше да е чудесен – шопските танци отговарят на ритъма на мелодията, другите носии са пъстри, пълни с цветове и цветя по нея и на главата… това просто не пасва на нашата родопска носия, особено с тези парцали веещи се от кръста отпред… жалко… остава утехата, че се говори за България…..

 3. Ади на

  За пръв път виждам маймуна, облечена в носия. Това се получава. Не можах да го изгледам докрай. Какво ли не прави човек, за да го забележат с надеждата да му дадат некой лев. Традициите са ценност, а госпожата е за цирка.

Коментирай в Delo.bg