Новият хит – джобен плювалник

0

Плюенето и храченето по улицата и на всякакви обществени места е нехигиенично, неприлично, неестетично и всякакви още не-та. Във филмите за Дивия Запад запотени каубои плюят срещу противника си, за да заявят мъжество и да демонстрират агресия. Е, вече сме в модерния 21-ви век и е повече от логично тази архаична привичка да остане в миналото.

Американска компания изобрети и пусна на пазара иновативен джобен плювалник, който бързо беше одобрен  от потребителите. Дизайнът му освен провокативен външен вид, позволява на употребяващите тютюн да го използват с едно движение на ръката си без притеснение, и без да смущават околните. Тайната се крие в самата капачка, която е първата по рода си при тютюневите аксесоари.

Обществените плювалници са били познати още в древен Китай, изработвали са се от злато и са били церемониална част от появата на Императора пред публика. По-късно със засиленото отглеждане на тютюн, съдовете за плюене, както и смъркането на емфие станали елемент от китайската култура. По време на Дивия запад в Северна Америка плювалници е имало във всяка градска кръчма, а джобни са използвали дори жените и някои болни от туберкулоза. По-късно се използват и „водни” плювалници, но с времето били отхвърлени като непрактични.

Иновативният джобен плювалник е предназначен за мъже и жени, има го в няколко дизайна. С джобен размер, изработен от високотехнологичен полиетилен, а капачката му се заключва с палец. Цветово и като форма напомня състезателна кола, с което вероятно ще завоюва сърцата на маниаците и ще се превърне в моден фетиш.

Странно или не, изобретението има абсолютен резон в бита и на американците, и в нашия. Демонстративното плюене като показване на мъжки мускули е абсолютна отживелица.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg