Незабравими български песни за златната есен /част 4/

0

Кехлибарени огньове пали навън есенният вятър сред листата и наедрелите пъшки на гроздето, топлите багри и шепотът на падащите листа споделят тихо величествени легенди за отминалото лято, а у дома след аромата на печена тиква и сладкото от зрели дюли неусетно е дошло времето за чаша сухо младо вино до любима книга докато навън тихо и кротко вали… Не, есента не е тъжна… есента е спокойна…

песни за есентаЕсен e, време за песен е… сезон, който е пълен с носталгия, нега и меланхолия. Не се и опитвайте да се изплъзнете от ръцете им, оставете се на тази сладка отпуснатост. Дали пък именно дозата тъга не е онази вълшебна подправка, която очаква Вашия ден, Вашия очарователен и пълноценен живот?

Не е нужно да харесваш есента, за да не можеш да се насладиш на ласките ѝ, на онова лудо втурване на цветни нюанси и непарещи слънчеви лъчи. Усмихвайте се, за да не попаднете в плен на задължителната депресия, неизменна част от сезона, който настъпва… Знам, трудно е да преодолеем дългата върволица от дъждовните дни и ниско прихлупеното небе. Липсата на повече светлина, минутите, прекарвани с приятели навън… спасителната мисъл в тази ситуация е, че колкото неприятно мокро да е навън, толкова топло и сухо е у дома, където ни чакат с обич любимите хора.

Delo.bg Ви благодари, че трети сезон се доверявате на нашите теми и послания. Подготвили сме Ви една възхитителна колекция от песни за отиващото си лято и златната есен. Песни, преборили времето, песни, останали в сърцата, песни, които със сигурност ще завещаете и на Вашите деца. Песните на есента с любими български изпълнители, събрани в ТОП 40! Чуйте и останалите 30 незабравими български като кликнете на тези три линка:

част 1,

част 2,

част 3

31. Домино – „Есен“

32. Тони Димитрова – „Есента на мама

33. Веселин Маринов – „Есен“

34. Импулс – „Есенни птици“

35. Милица – „Есен“

36. Стефка Берова и Йордан Марчинков – „Листопад“

37. Йорданка Христова – „Есенни птици“

38. Диана експрес – „Есен“

39. БТР – „Дъждостих“

40. Васил Найденов – „Синева“

BONUS TRACK
Нели Рангелова – „Циганско лято“

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg