Пчели отдават почит на икони (уникални снимки)

3

Чували ли сте за феномена „пчели отдават почит на икони„? Аз лично досега не бях срещал подобни информации, нито бях чувал, но… една история на хазяйката ми, докато бях на море в Гърция едновременно ме очарова и изуми! За какво става въпрос?

пчели, икониИсидорос Тиминис, който живее в малко село до столицата Атина решил нещо необичайно – да постави икона на Спасителя в един от десетките му пчелни кошери. Дошло време, в което трябвало да вади питата, за да извлече меда от нея. Какво било учудването му, щом отворил кошера! Пчелите били постлали восъка върху цялата икона, но… не и където е бил изобразен лика и тялото на Иисус Христос.

„Цяло чудо е това – пчели да имат отношение към ликовете от иконите“ –

сподели ми жената, която ме подслони по време на летния ми отпуск. Но историята не свършва до тук.

Удивеният от гледката Исидорос всяка пролет решил да поставя в пчелната кошница икони не само на Христос, но и на Дева Мария, както и на други светци. Вярвате или не, резултатът винаги бил един и същ – всичко около изображението било във восък, но ликът – не!

пчели, икониЕкспериментите на г-н Тиминис не спрели до тук. И той като Тома Неверни продължил да поставя икони в кошерите, но този път на поредната била Голгота с 3-те кръста. Какво се случило? Ципокрилите постлали с восък повърхността на иконата, но оставили ясно да бъде видян кръста, на който е бил разпнат Иисус Христос и покаялият се неверник от дясната му страна.

„Що за учудване било това за Исидорос, след като установил, че пчелите покрили с по-дебел восъчен слой неверника от лявата страна на Спасителя“,

диви се хазяйката ми Тула.

Последният случай на прословутия пчелар е с иконата на Свети Стефан. Нали нямате вече съмнение, че пчелите пак показали своята почит към светията?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!3 коментара

  1. На баба ти фъркатото на

    За да започнат да градят клетките им трябва основа, след като тази икона или каквото и да е друго е сложено върхо основата от восък много естествено, че няма да могат да вдигнат клетки на тези места. Баси голямата новина

Коментирай в Delo.bg