Несполучливите любовни срещи предизвикват акне

0

С всеки изминал ден разбираме, че списъкът с вредните за здравето неща расте главоломно. Оказва се, че сред множеството вредни неща са и несполучливите любовни срещи и запознанства. Според изследване те предизвикват стрес, но и акне у потърпевшите. Учените дори сравняват безуспешните срещи с грипа, защото и те били толкова вредни за организма.

24 процента от случаите на провалени романтични срещи водят до рязко повишаване на консумацията на алкохол, категорична е психоложката Линда Пападопулос. В същото време в организма се наблюдават по-големи концентрации на нивата на кортизол и тестостерон, които се предизвикват от стреса. Именно тестостеронът е този, който стимулира мастните жлези, които от своя страна освобождават себум в порите, а това води до акне и петна по кожата.

любовна среща

Според изследването 23 процента от хората с провалена любовна среща имат увеличено чувства за тревожност, а 1/3 от тях започват да страдат и изпадат в депресия. Резултатите показват също, че цели 15% от хората се отказват от нови срещи с непознати след провал.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg