Най-страхотните влакчета в света – 1 част (видео)

0

Много бързи и много високи

Скоростните влакчета са една от най-добрите форми на забавление измислени от човека. Те Ви позволяват да изпитате невероятни усещания, вдигат нивото на адреналина, но също така Ви карат да почувствате и малко страх, но по безопасен и контролиран начин.

За първо влакче в света се счита леден улей, който бил построен в Русия и приличал много на външен вид  на бобслей писта. Първоначално е било възможно да се използва само през зимата, но големият интерес към забавлението накарал инженерите да започнат да строят конструкции от дървени релси, а към шейните били монтирани колела. За първото влакче, от тези, които по конструкцията си е истинският предшественик на съвременните скоростни влакчета, се счита влакчето, което било изградено през 1864 г. в Париж.

Ерата на модерните влакчета започва от тематичните паркове на Дисни. Дисниленд – разположен в Анахайм, Калифорния – през 1959 г. постави началото на ерата на влакчетата такива, каквито ги познаваме днес. Дървените релси били заменени от стоманени тръби, започнали да се използват композитни материали, а всичко това довело до изграждането на все по-големи и по-високи конструкции. А с подобряването на конструкциите постепенно се повишила и скоростта на влакчетата.

В момента най-бързото влакче в света може да се ускори до скорост до 240 км/ч, а най-високата конструкция е с височина 139 метра. Вижте най-интересните, най-големите и най-бързите влакчета в света.

Steel Dragon 2000

skorostni vlakcheta-steel_dragon

Steel Dragon 2000 се намира в Nagashima Spa Land в Япония и е най-дългото влакче в увеселителен парк в света. Дължината на релсите му е 2479 метра, а продължителността на едно возене по Steel Dragon 2000 се равнява на точно 4 минути. Максималната скорост, която достигат вагоните е 152.9 км/ч, а максималната височина, на която може да се издигнете е 97 метра. На едно качване във влакчето се събират 28 души, които са настанени на 14 реда по двама.

Fury 325

skorostni vlakcheta-carowinds-fury325entry

Fury 325 е най-новото скоростно влакче в увеселителен парк в нашия списък, защото съоръжението започна да работи на 28 март 2015 г. На стойност 30 милиона долара, в увеселителния парк Carowinds (в град Шарлот, Северна Каролина, САЩ), бе създадена писта с дължина от 2012 метра и височина 99 метра. По релсите могат да се движат три влака, състоящи се от по три вагона, а във всеки един от вагоните могат да се возят по 32 души. Максималната скорост, която влакчето може да постигне е 153 км/ч. Возенето е с продължителност 3 минути и 25 секунди.

Tower Of Terror

skorostni vlakcheta-tower_of_terror_dreamworld

За да се повозите на Tower Of Terror, ще трябва да отидете до увеселителния парк Dreamland, разположен в Куинсланд, Австралия. Влакчето се издига по кула с височина 115 метра, а след това ще усетите удоволствието от ускорението, защото влакчето ще развие скорост от 160.9 км/ч. За съжаление, насладата е твърде кратка, защото цялото пътуване трае само 28 секунди. Кулата на терора е открита за посетители от 23 януари, 1997 г. и заслужено е спечелила титлата на първото в света влакче в увеселителен парк, което е превишило скоростта от 160 км/ч.

Тук може да видите и кои са и другите скоростни влакчета в световните увеселителни паркове, които спират дъха Ви – Най-страхотните влакчета в света – част 2)

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg