Сменяме часовете на хранене, отслабваме по-лесно

0

Най-лесният начин да отслабнем, без да гладуваме, е като си променим часовете на хранене – като отложим закуската с 90 минути и изтеглим по-рано вечерята също с 90 минути, показват данните от изследване на университета в Съри, проведено от екипа на д-р Джонатан Джонстън.

Учените се съсредоточили върху това как промяната в часовете на хранене се отразява върху количеството на поетата храна, телесната маса и на кръвните рискови маркери за диабет и болест на сърцето.

отслабване7 храни и напитки за отслабване и тонус

 

Участниците трябвало да си водят дневници и да дават кръвни проби. Те можели да ядат каквото си пожелаят. По този начин учените желаели да разберат дали при отслабване методът може да се практикува от всички хора във всекидневния им живот.

Участниците били разделени в две групи. Едната се хранела за закуска 90 минути по-късно и вечеряла 90 минути по-рано. Другата, контролната, запазила традиционните часове за хранене за закуска и вечеря.

отслабване без диетиОтслабване без диети? Мисията е възможна

 

Оказало се, че доброволците с променени часове консумирали като цяло по-малко храна от останалите. Те губели апетит и се разделили с два пъти повече телесни мазнини, в сравнение с другите участници в експеримента.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg