Най-добрият шеф в света раздал 27 млн. долара

0

Невзат Айдън, главен изпълнителен директор и съосновател на турската компания Yemeksepeti, специализирана в доставките на хранителни продукти, решил да продаде фирмата. И да подели сумата от продажбата й с работниците.

Невзат Айдън вярвал, че неговите служители също трябвало да получат нещо от продажбата на компанията, защото сами са заслужили тези пари.

„Големият успех на фирмата го постигнахме заедно“,

споделил Айдън пред турските медии.

Yemek-Sepeti-Delivery-HeroПрез месец май Айдън продал компанията си на германската Delivery Hero за за 589 милиона щатски долара. Средната премия, която получил всеки служител, била в размер на 237 хиляди щатски долара.

Директорът поделил 27 милиона долара между 114 души. Размерът на бонуса зависел от три фактора: прякото въздействие на служителя върху успеха на Yemeksepeti, броят на годините, които е работил за компанията и „бъдещият потенциал“ на служителя.

yemeksepeti1„Едни плачеха, други крещяха, някои написаха благодарствени писма“,

споделя най-добрият шеф в света.

„Появиха се емоции, такива премии имат пряко отражение върху живота на хората. Сега те вече могат да си позволят да си купят собствено жилище или автомобил. Имат възможност най-накрая да направят нещата, които винаги са искали, но размерът на месечната им заплата не го е позволявал“,

завършва Айдън, не по-малко развълнуван от промяната, която очаквала верните служители на компанията.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg