Монахини отглеждат канабис и не смятат това за грях

0

Живеем във времена, в които всеки, независимо от своята религия и пол има възможността да опита различни по вид занимания. Нещо съвсем нестандартно правят група радикални феминистки от Северна Калифорния, облечени като монахини и нарекли себе си „Сестрите от долината„. Тези дами буквално са взели живота си в ръце и са се посветили на един особен вид земеделие.

Отглеждат не лозя и овощни дръвчета, а канабис.

Интересното в техния бизнес модел е, че ползват растения, от които са елиминирали веществото THC, но не и CBD (канабидиол) – съединение с лечебни свойства.

В репортаж за ABC news сестра Кейт (на снимката), чието истинско име е Кристин Мейсен, споделя:

„Това растение не може да напуши никого. Познато е като медицинска марихуана. През годините бяха разработени растения, които могат да ви напушат много, ние пък разработихме модификации, които изобщо не могат да предизвикат у вас този ефект.“

Бизнес ориентираните феминистки пременени като монахини продават своята продукция в интернет за различни цели. Сред тях безсъние, артрит и депресивни състояния. Най-продаваният им продукт облекчава болките в ставите. Само той им носи всекидневно около 3 000 долара.

Шестте еманципирани дами живеят в комуна. В двора на общия им дом отглеждат канабис, но разчитат на помощта и на двама „братя”.

„Нуждаем се от мъжко подкрепление, но желанието ни е сами да управляваме бизнеса” –

казва сестра Кейт.

Майка – марихуана

 

Мейсен ръководи феминисткото общество. Тя е бивш маркетингов консултант, разведена е и е майка на две деца. Към този бизнес се е насочила няколко години, след като бракът ѝ се разпаднал. „Сестрите от долината“ се е оформила като комуна повлияна от движението „Окупирай“, тъй като дамите в одежди на монахини искали да създадат свой „здравословен социализъм”.

„Ние сме категорично за плащането на данъци. Вярваме, че заобикалянето на данъчната система в САЩ е грешно и неморално. Повече от нас са живели на места, където данъчната система функционира“ –

споделя сестра Кейт, която е отгледала децата си в Холандия.

„В тази европейска страна има стабилна здравна система, а 50 на сто от дохода на всеки работещ отива за данъци. По този начин холандците никога не плащат за лечение. Там възрастните хора нямат тревоги за пенсионирането си или дали ще останат без дом. Ето защо ние от „Сестрите от долината“ сме за разумна форма на социализъм, за това да се плащат данъци и да се поема грижа за онеправданите“ –

категорична е сестра Кейт.

Феминистката група не е призната от нито една църква. Въпреки това нейните членки носят характерни за монахините облекла докато обработват градината или произвеждат лечебните препарати. Нито една няма усещането, че с бизнеса си групата се гаври с религията.

„Религията сама се гаври със себе си. Ние няма нужда да ѝ помагаме!“

Групата жени живее, работи и се моли заедно, „като истински сестри, като истински монахини“. Всички са дали обет за вид скромен живот, сходен до този на истинските монахини. Част от него е и производството на медицински продукти от пречистен канабис, които са хит в интернет.

Mаслото от марихуана лекува рак?

 

Продуктите, съдържащи канабидиол, стават все по-популярни. В САЩ 31 щата имат обществени програми за медицинска марихуана. За сравнение, канабисът за развлечение е легален в 9 щата.

Сестрите от долината признават, че само за 2017 г. са спечелили 1.1 млн. долара от продажба на лечебните продукти.

„Ако земните дарове се разпределят правилно, по света няма да има бедност. Нашето заплащане е 15 долара на час. Нямаме за цел да станем богати, а да създадем работа и за други жени“ –

казва сестра Кейт.

В свободното си време „Сестрите от долината“ живеят съвсем обикновено – сърфират в интернет, гледат клипове в YouTube и понякога пушат по една трева. Въпреки това са категорични, че не са зависими от марихуаната, а са отдадени на идеята за сестринството – бизнес, който да бъде ръководен само от жени.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg