Модел с различни на цвят очи е новият хит в нета

0

Сара Макданиел, която е американски модел, се превърна за кратко време в световна знаменитост заради различните на свят очи, които има. Малформацията е изключително рядка и се нарича хетерохромия на очите (същия е казусът и с британският изпълнител Дейвид Бауи, който обяви, че спира завинаги с турнетата). 20-годишната Сара е с близо 50 хиляди последователи в Инстаграм.

Сара Макданиел, модел, различни на цвят очи

Феновете й са привлечени не само от перфектното й тяло, но и от различния цвят на очите на апетитната красавица.

Сара Макданиел, модел, различни на цвят очиНа пръв поглед човек има усещането, че момичето е кривогледо или с умишлено поставена цветна леща на едното око, но истината е една – едното й око е синьо, а другото – кафяво. Повече от 2000 лайка имат снимките на американския нов супер модел.

Известността на Сара Макданиел в социалните платформи е помогнала значително на момичето да фокусира вниманието на лидерите в модния бранш. Сара Макданиел се гордее с това, че има различния цвят на всяко едно око, което на практика е може би единственото, което я прави по-отличаваща се от нейните колеги на модния подиум и пред обектива.

Щом ирисът на едното око се различава от другото имаме налице хетерохромия. Състоянието може да се наблюдава и когато част от ириса на едното око е с различна пигментация от останалата. Това се дължи преди всичко на недостиг или излишък на меланинов пигмент, който се съдържа в ирисовата тъкан.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg