Мнението на мъжете за татуираните жени

0

Има мъже, които харесват момичета с татуировки и ги смятат за по-смели, по-уверени и секси. Други, напротив, не харесват „дамгата” и смятат, че наличието на каквито и да било рисунки по кожата, само загрозяват красивото женско тяло и отнемат от очарователното излъчване. Изследванията показват, че жените с татуировки се смятат за „по-атрактивни” и „по-освободени”.

Според изследователи от Франция, жените, които имат татуировка на тялото изглеждат  в очите на мъжете „по-достъпни” и вярват, че с такива жени имат по-големи шансове да легнат още на първата среща. В допълнение, жените с татуировки се приемат от мъжете като по-привлекателни. До тези заключения стигнали учените след проведен експеримент по плажовете на Бретан в Северозападна Франция.

zenite i tatuirovkite2

Измежду група от 58 жени били избрани 11, които са били определени като „най-атрактивните”. 11-те момичета били на около 20 години и е трябвало да посетят плажа 20 пъти в оскъден бански костюм – 10 пъти се появили на плажа, с временна татуировка на гърба, изобразяваща пеперуда, и 10 пъти посетили плажа без татуировка на тялото. Задачата им била всеки път да лежат по корем и да четат книга. Оказало се, че когато правели това с татуировка на тялото, се радвали на много по-голяма популярност сред мъжете, които по-често им предлагали своите сексуални услуги, отколкото когато те се появявали на плажа без татуировка. Освен това, „средното време”, в което мъжете решавали да ги приближат и заговорят, било значително съкратено.

Във втората част на изследването, експертите,интервюирали над 400 млади мъже на възраст около 20 години, които посетили плажа в същото време, когато се провеждал експериментът. На мъжете били зададени два въпроса: дали биха се съгласили да отидат на среща с една от дамите и как те възприемат своите шансове за секс с една от тях на първата им среща. В допълнение, те били помолени да оценят привлекателността на всички момичета. Резултатите от проучването показват, че жените с татуировки са били определени от мъжете като по-атрактивни. Освен това, мъжете смятали, че татуираните жени по-лесно биха се съгласили да излязат на среща с тях, и дори и да си легнат още при първото им излизане заедно.

zenite i tatuirovkite1

Въпреки това, според експертите, е трудно да се приемат еднозначно резултатите от тези проучвания, тъй като не е напълно ясно какво кара младите мъже да дават такива отговори: дали не са базирани на стереотипа, че татуираните жени са по-развратени или се основават на личния им опит. Освен това е било установено, че важна роля играе местоположението и видът на татуировката. През 2012 г. полско проучване установило, че хората с татуировки и пиърсинги започват сексуалния си живот по-рано и са сексуално по-активни, отколкото тези без пиърсинг и татуировки.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg