Минерален грим! Истина или мит?

0

Голяма част от дамите, които държат на външния си вид постоянно са изправени пред две дилеми – какво да облекат и как да се гримират! Всички искат да изглеждат добре, но когато се отнася за грима им, то той трябва да е с минимална вреда за лицето!

А всъщност необходимо ли е да покриват кожата си с толкова много и различни продукти, които запушват порите, а след това да използват други продукти, които да ги почистват?
Различни фирми ни предлагат палитра от продукти, но скоро стана популярен и т.нар. „минерален грим„, който не запушвал порите и е изцяло безвреден за кожата на лицето, та дори и помагал при определени кожни проблеми.

минерален грим

Никой няма да се изненада, че минералните гримове са продукти с доста по-висока цена от ординарните.  Положителното в използването на минерална козметика е в това, че тя всъщност е и антиалергенна и наистина няма да причинява обриви и черни точки по кожата. Нещо, което обещават производителите й е това, че продуктът е много лек и почти не се усеща на кожата и може да се измие лесно само с чиста вода от чешмата! Въпреки това се предлагат и минерални продукти – лосиони и тоалетни млека, които да почистят кожата Ви след употреба на минералния грим!

Минералите в природата нямат срок на годност и ако наистина козметиката, която навлиза в разкрасителния бизнес е изцяло минерална, то и тя не би трябвало да има срок на годност, нали така? За съжаление обаче, маркетинговата стратегия на повечето производители на минерална козметика се оказва съвсем лъжовна, поради факта, че до момента на пазара все още няма подобен продукт, който да е без срок на годност. Изводите оставям на Вас, дами!

Алберт Крумовавтор за delo.bg: Алберт Крумов

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg