Кое кара мъжете-вегетарианци да се оценяват като непълноценни и по-малко мъжествени?

0

Представителите на силния пол, които са заклети вегетарианци и съвсем съзнателно не ядат месо, се възприемат като по-малко мъжествени и непълноценни от околните. Това показва проучване, дело на Маргарет Томас от „Ърлхам колидж“, щата Индиана.

вегетарианци, мъжеИзследването било проведено в три етапа и трябвало да даде отговор на въпроса как хората стереотипно оценяват другите въз основа на хранителните им навици.

От направените изследвания станало ясно, че не самото вегетарианство изглеждало по-малко мъжествено в очите на другите, а самият избор да не се консумира месо. Т.е. дори и човек да се откаже от местните продукти поради някакви здравословни проблеми, той ще изглежда за околните по-малко мъжествен. Същото се отнася и за хората, избрали да бъдат вегетарианци от любов към животните.

От направените тестове проличало обаче, че участниците в експеримента, които били надхвърлили 32-годишна възраст, не оценявали младите вегетарианци като по-малко мъжествени.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg